ISTRA 1961

IZVUKLI POUKE: Ovaj poraz od Lokomotive nas nije poljuljao

| Autor: Ivica CEROVAC
SITUACIJA IZ KRANJČEVIĆEVE SE NE SMIJE PONOVITI - Markus Pavić (D. MEMEDOVIĆ)

Porazi su sastavni dio sporta te nemamo ništa od toga da zabijemo glave u pod, već trebamo ovo zaboraviti i nastaviti dalje. Moramo poraditi na tim greškama koje smo radili kako nam se one ne bi ponavljale, ispraviti ih i okrenuti se utakmici koja slijedi, rekao je Pavić

Nogometaši Istre 1961 sezonu su otvorili gostovanjem na Poljudu te već u osmoj minuti bili primorani izvaditi loptu iz svoje mreže. "Sve je isto ko' i lani", bio je prvi komentar većine zeleno-žutih poklonika, koji su bili uvjereni da će se njihovi ljubimci nakon primljenog pogotka "raspasti" te da će Hajduk već u ranoj fazi utakmice riješiti pitanje pobjednika. Međutim, to se nije dogodilo. Puljani su se brzo izdigli iznad tog trenutka dekoncentracije i potom držali Splićane u neizvjesnosti sve do 88. minute, kad je postignut drugi pogodak koji je razriješio sve dileme.

Reakcija u trenutku kad su došli u rezultatski minus, unatoč poraza u konačnici, dala je naslutiti povoljne vjetrove koji su zapuhali na "Drosini", a optimizam su dodatno podgrijale dvije pobjede u naredna dva kola. Shodno s time, "zeleno-žuti" su u više nego dobrom raspoloženju stigli na gostovanje kod Lokomotive, neokrznuti prošli kroz uvodni period utakmice i potom kapitulirali u 34. minuti, nakon čega su u potpunosti nestali s terena i takvom reakcijom prizvali u sjećanje neka prošla vremena, za koja su se njihovi navijači nadali kako su ostali daleko iza njih.

- Nakon dvije uzastopne pobjede nadali smo se najboljem i protiv Lokomotive, a onda smo primili prvi gol i skroz pali na psihološkom planu. Svjesni smo da nam se to nije smjelo dogoditi, a zašto i kako je došlo do toga, to ni meni ni mojim suigračima nije jasno. Pogledali smo snimku, analizirali sve detalje i nismo dokučili razloge koji su doveli do takvog pada u našoj igri, ali svjesni smo kako moramo poraditi na tome da nam se nešto slično ne bi ponovilo u budućnosti, rekao je Markus Pavić, jedan od trojice igrača Istre 1961 s maksimalnom minutažom u prva četiri kola. - Jednostavno, dođe takav dan. Tri kola smo izvrsno branili kornere i ostale prekide te nitko ne zna zbog čega smo sada spavali na terenu i kasnili u reakcijama. Hajduk ima bolje skakače od Lokomotive i uspjeli smo ih zaustaviti, a ovdje smo znali da nam zaprijetiti mogu jedino Kolinger i Datković i nismo ih uspjeli čuvati.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini