IN MEMORIAM Dane Moravac (1964.-2020.)


Nakon teške bolesti, iako se dugo vjerovalo da će izaći kao pobjednik, napustio nas je Dane Moravac, nekadašnji igrač pulske Istre, Medulina, Uljanika, Pula ICI-ja i fažanske Mladosti te ključni igrač malonogometne družine "Linije 4a Orfej" čiji će posljednji ispraćaj biti u petak.

Dane Moravac bio je kapetan prve generacije juniora Istre (1982. godine) koja je izborila finalni susret legendarnog omladinskog turnira "Kvarnerska rivijera". Upravo je naredne godine iz te generacije, tadašnji trener "plavih" s pulskog Gradskog stadiona Josip Skoblar, priključio u rad seniora šestoricu perspektivnih juniora, a među njima je bio i Dane Moravac, čija su braća, stariji Mladen i mlađi Zoran, također počinjala u Istri. Istra je tada igrala Treću hrvatsku republičku ligu, a nakon par godina Dane Moravac s njom kvalifikacije za ulazak u Drugu ligu protiv Zagreba, u kojima Puljani nisu uspjeli četvrti put izboriti drugoligaški rang bivše države.

Čvrst kao stijena, snažnog udarca, prodornog glasa, okupirao je poziciju zadnjeg veznog, obilježivši, zajedno s iskusnim Bubićem Jadreškom, Četkovićem,…, dio druge polovice '80-ih godina pulskog kluba kao potpora tada nadolazećima, već prvotimcima, Omerhodžiću, Grujiću i Jukopili, te nadolazećem Pamiću i Kurtoviću. Govori se da ga je u svoje redove zvala Rijeka, ali je "poziv" ostao zaključan u ladicama pulskog kluba.

Karijeru je potom, usporedo sa stalnim poslom u Uljaniku, nastavio u Medulinu, a kasnija karijera odvela ga je u Uljanik, Pula ICI i fažansku Mladost. Nekako, čini se, prilično brzo je Dane ostavio veliki nogomet i posvetio se poslu u Uljaniku, gdje je u TDM-u proveo cijeli radni vijek, putovao svijetom za potrebe posla zahvaljujući stručnosti, i dočekao žalostan kraj propasti pulskog brodogradilišta, koji ga je duboko uzdrmao, i nakon kojeg se ubrzo i razbolio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum