ZAGREB

Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovala na EP u Portugalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska paraplivačka reprezentacija optputovala je u petak u Portugal u Madeiru na Europsko paraplivačko prvenstvo koje se održava od 16. do 22. svibnja. 

Hrvatske boje branit će europski i svjetski prvak i putnik za POI u Tokiju Dino Sinovčić, drugi evidentni putnik za Tokio Kristijan Vincetić, te Paula Novina, Matej Petrlić, Leonardo Renić, Karlo Knežević, Tomi Brajša i Anto Rađa.  

Izbornik Igor Berislavić najavljuje nastup na Madeiri: "S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu uz pandemiju covida 19 i veliki nedostatak natjecanja u protekloj godini danas je teško prognozirati očekivane rezultate kao i plasmane. Bilo je vrlo malo prilika suočiti se izravno s konkurencijom i najboljim plivačima u svijetu. Ono što mogu reći jest da očekujem od plivača isplivavanje njihovih najboljih vremena".

"To bi značilo da su unatoč nepovoljnoj pandemijskoj situaciji marljivo trenirali i dobro tempirali formu.  Odradili smo veliki broj zajedničkih priprema i plivači su pokazali visoku motiviranost. Želja mi je da se ta motiviranost preslika na nadolazeće natjecanje te da svatko da od sebe najviše što može. Nadamo se jednom odličju te ulasku u još jedno finale. Sve ostalo bilo bi iznad mojih očekivanja. Trenutačno imamo dva evidentna putnika za POI", dodao je Berislavić. 

"Treći kandidat znat će se po završetku Europskog paraplivačkog prvenstva. Trenutačno za tu poziciju konkuriraju Rađa i Brajša. Za Paulu Novinu, našu mladu nadarenu plivačicu, vjerujemo da bi mogli dobiti pozivnicu za Tokio", zaključio je Igor Berislavić.

 Na prvenstvu u Madeiri, koje također ima karakter otvorenog prvenstva, očekuje se dolazak paraplivača iz mnogih država van Europe, pa će samim tim konkurencija biti blizu onoj na nadolazećim Paraolimpijskim igrama. Ovogodišnje prvenstvo održava se uz provedbu strogih epidemioloških mjera, a plivači tokom čitavog boravka neće smjeti napuštati hotel, odnosno odlazak na plivalište bit će provođen uz posebne sigurnosne mjere.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of