RIBNIK

Hrvatska motocross reprezentacija putuje u Španjolsku na europski kup nacija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Ribniku je u petak predstavljena hrvatska motocross reprezentacija koja će nastupati na Europskom kupu nacija u Španjolskoj, 8. i 9. listopada, a glavna poruka izbornika Darka Braima, vozačica i vozača glasi - Hrvatska je konkurentna.

Izbornik, vozačice Mia Ribić i Enola Šamu, vozači Luka Kunić, Matija Šterpin, Šimun Ivandić i Norick Paliaga te direktor discipline za motocross u Hrvatskom motociklističkom savezu (HMS) i direktor reprezentacija Zoran Mioč i predsjednik HMS-a Stjepan Peršin očekuju dobre rezultate u španjolskom gradu Talavera de la Reina u kojemu se održava natjecanje umjesto u Rusiji, kako je bilo predviđeno, a od čega se odustalo zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Hrvatskim motociklistima ovo je natjecanje tim važnije, jer nisu nastupili na Svjetskom kupu u Sjedinjenim Državama, prvenstveno zbog troška najma motocikala, a sad su sponzori i Hrvatski olimpijski odbor pomogli da se putuje u Španjolsku, gdje će po prvi puta u povijesti nastupiti i hrvatska ženska reprezentacija na Europskom kupu nacija.

Kunić vozi u kategoriji MX2 Yamahu obujma 250 kubičnih centimetara, s četverotaktnim motorom, Šterpin kategoriju Klasa 125 na motociklu marke Husqvarna, Šimun Ivandić i trinaestogodišnji Norick Paliaga voze u kategoriji Klasa 85 motocikle marke Gas Gas. Mia Ribić i Enola Šamu nastupaju u otvorenim kategorijama, obje voze motocikle obujma motora 125 kubičnih centimetara, prva marke Husqvarna, a druga Yamaha.

"Norick je državni prvak u svojoj klasi, Šimun je vozio Prvenstvo Italije i Europsko prvenstvo, Luka je državni prvak u svojoj klasi, a Matija je opet spreman nakon ozljeda. Ovo je najbolja četvorka u Hrvatskoj", napomenuo je Braim.

Kunić je najavio da će odmah po povratku iz Španjolske otići na natjecanje u Rumunjsku, gdje se nada biti prvak europske jugoistočne zone. Ivandić je već ranije ostvario dobre rezultate na ovoj španjolskoj stazi i optimističan je. Šterpin je trebao prije tri godine nastupati u Poljskoj, "ali je nešto iskrsnulo" pa nije, i stoga se raduje natjecanju u Španjolskoj gdje će "dati sve od sebe".

Bodovi obje naše vozačice se zbrajaju u ukupni rezultat.

"Enola je državna prvakinja, a Mia je u muškoj konkurenciji u kategoriji MX2 ove godine zauzela treće mjesto pa je izbor reprezentativki bio jednostavan", rekao je Braim.

"Pomoći će mi to što sam već vozila nekoliko utrka europskog i svjetskog prvenstva, a i to što poznajem većinu cura koje će tamo nastupiti pa mi je manje stresno no Enoli, ali ja sam joj zato pomoć, lijeva i desna ruka", poručila je Ribić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum