ZAGREB

GP Zagreb 2022: Petrunjela Pavić do četvrtfinala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Posljednjeg dana džudaškog turnira Grand Prix Zagreb 2022 nastupilo je sedmero hrvatskih predstavnika, a najdalje je došla Petrunjela Pavić (do 78 kg) koja je svoj put završila u četvrtfinalu.

Nakon dvije medalje u subotnjem programu, nedjelja nije donijela nastup hrvatskih predstavnika u finalnom bloku. Najbliže tom postignuću je bila Petrunjela Pavić (do 78 kg), koju je u četvrtfinalu zaustavila Brazilka Aguiar i ozljeda lakta, onemogučivši ju da kroz repesaž proba doći do prve medalje na IJF World Touru.

Na početku dana Pavić nije dopustila da joj wazari Venecuelanke Leon pokvari planove te je ipponom prošla dalje. Nastavila je mlada Dubrovčanka tako pobjednički niz kojim je došla do bronce na Mediteranskim igrama u Alžiru. Međutim, medaljaškom iskoraku na Grand Prix razini ispriječili su se snažna Brazilka i ozljeda pri borbi na tlu.

Prvu pobjedu dana upisao je Zlatko Kumrić (do 100 kg) koji je lijepim ipponom svladao Nijemca Maija. U drugom nastupu ga je zaustavio Kanađanin Elnahas (tri kazne), a na isti način je Srbin Brašnjović svladao Josipa Bulića (do 90 kg).

Pobjede u prvim nastupima upisale su Tina Radić i Helena Vuković (obje preko 78 kg). Radić je sa dva wazarija svladala Alqahtani iz Saudijske Arabije, dok je Vuković ipponom svladala Marokanku Bensalem. Obje su pružile dobar otpor protivnicama u borbama za četvrtfinale, ali Gruzijka Somkišvili je slavila protiv Radić, a Morillo iz Dominikanske Republike protiv Vuković.

Ivana Maranić, također preko 78 kg, nije uspjela iznenaditi jaku Turkinju Akbulut, koja je slavila wazarijem u drugom dijelu borbe. Poraz je upisao i Marcel Škalec (preko 100 kg) protiv Crnogorca Dubreta.

Hrvatska reprezentacija je tako završila deveti Grand Prix na domaćem terenu s dvije medalje, zlatom Barbare Matić i broncom Lare Cvjetko (obje do 70 kg).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of