HELSINBORG

EP taekwondo za mlađe seniore: Bronca za Glasnović i Petanjek

| Autor: Hina
(Hina)

(Hina)


Zadnjeg dana Europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore (16 do 21 godina) Hrvatskoj su brončane medalje donijele Nika Petanjek (TK Dubrava) u kategoriji do 73 kg i Laura Glasnović (TK Jastreb) u kategoriji iznad 73 kg.

Na putu do bronce Petanjek, koja će tek navršiti 16 godina, u prvom kolu je pobijedila Norvežanku Eliozu Frazier sa 22-15, u četvrtfinalu Španjolku Adrianu Hernandet  sa 20-17, ali je u polufinalu bolja od nje bila Turkinja Huri Korkut sa 27-11, koja je na kraju prvakinja u ovoj kategoriji, sa 27-11. 

Glasnović je u kategoriji iznad 73 kg u prvom kolu eliminirala Grkinju Vaiu Stylianintemogianni sa 21-1, u četvrtfinalu Turkinju  Esru Akbulak sa 9-6, ali ju je u polufinalu zaustavila predstavnica Rusije Elena Blashchenitsa sa 2-0.

Matija Ružić iz TK Grobnik je u kategoriji do zaustavljen u četvrtfinalu.

Hrvatska je dobila i još jedno priznanje, naime za najbolju sutkinju turnira proglašena je Maja Fatuta.

Na ovom Europskom prvenstvu okupilo se 458 najboljih mlađih seniora i seniorki iz 36 zemalja, a Hrvatska je osvojila  5 medalja - jednu srebrnu i četiri brončane. Prije Petanjek i Glasnović, broncu su osvojile Paula Antunović i Lucija Domić, a srebro Karla Kovač. Ovo EP je također bio dobar test i najava za predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se za mjesec dana održava u Španjolskoj i na kojem će Hrvatsku predstavljati Petanjek i Kovač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater