JEDRENJE

Novi uspjeh Puljana na državnom prvenstvu optimista do 12 godina: UNA KRIVIĆ PRVAKINJA HRVATSKE

| Autor: Roberto CAR
Una Krivić

Una Krivić


Una Krivić, članica pulskog Uljanika, prvakinja je Hrvatske klase optimist za jedriličarke do 12 godina. Time je samo nastavljena dominacija "uljanikovaca" u toj kategoriji jer je Una naslijedila prošlogodišnju prvakinju Emu Grabar. Do ovog je naslova Una stigla na prvenstvu u splitskom akvatoriju u organizaciji JK Split i u konkurenciji od čak 73 natjecatelja. Nakon četiri plova, uz jedan odbačeni, imala je 19 negativnih bodova i osvojila zlato ispred dviju Opatijki te Eni Ladavac iz rovinjskog Maestrala.

U konkurenciji jedriličara slavio je Toma Smirčić (Split), koji je i ukupni pobjednik, a najbolje plasirani istarski jedriličar bio je "uljanikovac" Ivano Kaić na ukupno osmom mjestu. Da članovi kluba s pulske Bunarine kompletiraju tercet u prvih deset pobrinuo se Roman Mohorović koji je bio ukupno deseti.

Naravno, ovi rezultati izazvali su osmijeh zadovoljstva na licu trenera Uljanika Darija Klibe.

- Zadovoljan sam, već godinama zlatna medalja za optimiste do 12 godina s prvenstva Hrvatske stiže u naš klub. To je samo potvrda našeg dobrog rada i s najmlađim uzrastima. Pohvale i Ivanu i Romanu koji su bili u prvih dest, a posebno Matkovićima koji su prošle godine tek krenuli u školu jedrenja a sad već pokazali što mogu na prvenstvu Hrvatske, rekao je Kliba.

Rezultati PH optimista do 12 godina: 1. Toma Smirčić (Split) 5, 6. Una Krivić 19 i 1. jedriličarka, 8. Ivano Kaić 24, 10. Roman Mohorović (svi Uljanik) 29, 14. David Nicoletti (Horizont Poreč) 38, 19. Matteo Matković (Uljanik) 46, 21. Maksim Pogorilić (Vega) 50, 23. Ian Prašina Beever (Vega) 57, 24. Eni Ladavac 60 i 4. jedriličarka, 25. Paolo Ladavac (oboje Maestral Rovinj) 65.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter