NAJBOLJI ISTARSKI VESLAČ

DOČEK ZA EUROPSKOG VICEPRVAKA: "Srebrni" Fabio Ipsa dobio tortu i nagradu

| Autor: Roberto CAR
Fabio Ipsa, trener Elvis Orbanić i predsjednik kluba predsjednikom Dragan Stanković (Dejan ŠTIFANIĆ)

Očekivali smo dobre utrke u Grčkoj, ali nismo očekivali da ćemo osvojiti srebrnu medalju. Ugodno su me iznenadili s ovim dočekom u klubu. Sad ću se malo odmoriti pa idem u Zagreb na fakultet, upisao sam Fakultet elektrotehnike i računarstva, rekao je Ipsa

Samo oni najbolji zaslužuju doček. A Fabio Ipsa je upravo to, najbolji istarski veslač. Vratio se iz Grčke Ioannine sa srebrnom medaljom osvojenom na Europskom prvenstvu veslača do 23 godine u četvercu bez kormilara.

On je, dakako, bio štroker. Onaj koji diktira tempo čamca u kojem su uz njega bili Ivan Ante Grgić iz Šibenika te braća Patrik i Anton Lončarić iz Osijeka. Odveslali su dvije utrke u Grčkoj i oba puta ciljem prošli kao drugoplasirani, iza rumunjske posade.

Fabio se danas vratio u rodnu Pulu, vratio se na Rivu sa srebrnom europskom medaljom, a u pulskoj Istri priredili su mu zasluženi doček. Klub, koji je nasljednik Pietas Julije, osnovane 1886. godine, u bogatoj je povijesti imao brojne velikane, kojima se sad priključio i Fabio. Nakon juniorskog europskog zlata iz 2017. godine, sad je donio i europsko mlađeseniorsko srebro.

- Očekivali smo dobre utrke u Grčkoj, ali nismo očekivali da ćemo osvojiti srebrnu medalju. Presudno je bilo to što smo se stigli uveslati ( utrenirati), za razliku od nastupa na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, rekao je razdragani Fabio Ipsa okrenuvši se fešti u svom klubu.

- Ugodno su me iznenadili s ovim dočekom. Sad ću se malo odmoriti pa idem u Zagreb na fakultet. Upisao sam Fakultet elektrotehnike i računarstva. Znam da ću sigurno nastaviti veslati, ali još ne znam hoću li i dalje biti član Istre ili ću preći u neki zagrebački klub.

Nije ni čudno da su se danas popodne u klupskim prostorijama okupili brojni sadašnji, ali i bivši veslači i veslačice Istre, kao i treneri te uprava na čelu s predsjednikom Draganom Stankovićem. Svi su došli pozdraviti svog europskog viceprvaka, a Fabija je dočekala i novčana nagrada voljenog kluba. Naravno i torta se rezala, a bilo je i kolača. Zaslužio je. Nije mala stvar biti drugi u Europi.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini