LAUSANNE

CAS ukinuo neograničenu suspenziju nametnutu Iranskom judo savezu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sportski arbitražni sud (CAS) u ponedjeljak je ukinuo neograničenu suspenziju nametnutu Iranskom judo savezu zbog pritiska na jednog od iranskih judoka da se ne bori s izraelskim borcem.

Međunarodni judo savez (IJF) suspendirao je Iran u listopadu prošle godine jer je izvršio pritisak na borca Saeida Mollaeia da se povuče sa svjetskog prvestva kako bi izbjegao moguću finalnu borbu protiv Izraelca Sagija Mukija.

Mollaei, svjetski prvak iz 2018., nakon toga je prebjegao u Njemačku gdje mu je odobren status izbjeglice da bi poslije dobio državljanstvo Mongolije.

Iran se žalio na odluku IJF-a  CAS-u koji je u ponedjeljak odlučio da, iako je Iran izvršio "teško kršenje", neograničena suspenzija nametnuta nekoj zemlji nema zakonskih temelja u pravilima IJF-a.

"CAS je odlučio da je Iran počinio teško kršenje IJF pravila i da mu se moraju odrediti sankcije koje su u skladu s pravilima Federacije. No, također CAS smatra da sankcija (neograničena suspenzija) koja je nametnura nema zakonskih temelja. Stoga, CAS prihvaća žalbu i poništava odluku disciplinskog povjerenstva IJF-a", navodi se u priopćenju Sportskog arbitražnog suda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom