RIO DE JANEIRO

Brazil: 16 nogometaša kluba Vasco de Gama pozitivno na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Jedan od najvažnijih brazilskih klubova Vasco da Gama objavio je u ponedjeljak da je 16 njegovih nogometaša pozitivno na koronavirus te udaljeno iz skupine koja bi u ponedjeljak trebala početi trenirati.

Klub iz Rio de Janeira objasnio je u nedjelju na svom Youtube kanalu da je proveo ukupno 350 testova među igračima, članovima njihovih obitelji te među tehničkim i administrativnim osobljem kluba i da je 30 posto testiranih već bilo u kontaktu s virusom.

U tih 30 posto je i 16 igrača koji su stavljeni u izolaciju dok su tri druga nogometaša ozdravila.

"Pozitivni nogometaši će redovno biti praćeni i moći će se priključiti treninzima tek kada budemo sigurni da od njih ne prijeti opasnost da će prenijeti virus ostatku kluba", izjavio je liječnik kluba Marcos Teixeira.

Početkom svibnja trojica igrača Flamenga, drugog kluba iz Rio de Janeira, bili su pozitivni na virus.

U Brazilu su nogometna natjecanja prekinuta sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa od kojeg je umrlo gotovo 30.000 ljudi.

Sa 53.388 slučajeva zaraze i 5.344 preminulih država Rio je druga po broju obljelih nakon države Sao Paulo.

U nekim južnim državama koje nemaju toliko oboljelih nogometni klubovi su u ponedjeljak krenuli s treninzima početkom svibnja, dok klubovi iz države Rio mogu to tek od ponedjeljka, a u državi Sao Paulo još je uvijek na snazi suspenzija treninga.
 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini