BEČ

Biserka Vrbek dopredsjednica EFPP-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Beču je održan 26. kongres i 26. opća skupština Europskog fair play pokreta (EFPP) na kojima su sudjelovali predstavnici Europskog fair play pokreta iz 19 država, a Hrvatski fair play odbor (HFPO) predstavljale su predsjednica Danira Bilić te članice Romana Caput Jogunica i Biserka Vrbek.

Glavna tema Kongresa EFPP-a raspravljena je pod nazivom "Obrazovanje za fair play - inicijative i projekti".

Brojna izlaganja i rasprave tijekom Kongresa bili su usmjereni na uključenje aktivnosti Fair play kartona u promociju fair playa na sportskim natjecanjima u što više država.

Hrvatski olimpijski odbor na provedbi tog projekta već drugu godinu surađuje s Hrvatskim školskim sportskim savezom.

Nakon EFPP-ova kongresa održana je Opća skupština EFPP-a na kojoj su između ostalih tema održani izbori za čelnika i Izvršni odbor Europskog fair play pokreta.

Dosadašnji predsjednik, Austrijanac Christian Hinterberger, nije pristupio izborima za novo mandatno razdoblje te ostaje u EFPP-u samo kao počasni član.

Za novog predsjednika EFPP-a u mandatu 2021. - 2025. izabran je Belgijac Philippe Housiaux, dok su za dopredsjednice EFPP-a izabrane Baiba Veisa iz Latvije i Biserka Vrbek iz Hrvatske. Vrbek je nekadašnja olimpijka u streljaštvu, danas zaposlenica HOO-a na dužnosti pomoćnice glavnog tajnika za pravne poslove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini