NEW YORK

Banka JP Morgan požalila što je podržala Superligu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američka investicijska banka JPMorgan je u petak objavila da žali što je podržala 12 nogometnih klubova u pokretanju Superlige koja se počea raspadati samo 48 sati nakon objave o osnivanju uslijed žestokih kritika iz sportskog, navijačkog i političkog svijeta. 

"Očito smo krivo procijenili kako će taj projekt biti dočekan u široj nogometnoj zajednici i kako bi to moglo utjecati na budućnost", izjavio je predstavnik banke. "Naučit ćemo nešto iz toga."

JPMorgan je odobrila zajam u visini od 3.5 milijarde eura klubovima osnivačima Superlige za infrastrukturu i oporavak od posljedica pandemije koronavirusa.

Projekt Superlige propao je 21. travnja, manje od 48 sati od objave o osnivanju, kada je osam od 12 klubova osnivača odustalo. Naime, u nedjelju kasno navečer je 12 bogatih klubova predvođenih Realovim predsjednikom Florentinom Pérezom objavilo priopćenje o pokretanju Superlige koja bi im donijela dodatni novac u trenutku opadajućih prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa. 

No, onda u ponedjeljak navečer dolazi do preokreta. Najprije su iz Superlige istupili engleski klubovi  Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham, a onda u srijedu Atletico Madrid, Inter i Milan. Sada je taj mega-projekt doveden na rub propastije su u unjemu ostala još samo tri kluba - Real Madrid, Barcelona i torinski Juventus. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini