NEW YORK

Yankeesi i Raysi koriste društvene mreže za podizanje svijesti o nasilju s oružjem

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


New York Yankees i Tampa Bay Rays iskoristili su svoje račune na društvenim mrežama kako bi podigli svijest o nasilju s oružjem umjesto izvještavanja s njihove utakmice Major League Baseball (MLB).

"Umjesto izvještavanja o utakmici u suradnji s Tampa Bay Raysima koristit ćemo naše kanale kako bi ponudili činjenice o učincima nasilja s oružjem," poričili su Yankeesi nakon masovnih pucnjava u Buffalu i Uvaldeu u Teksasu.

"Razorni događaji iz Uvaldea, Buffala i bezbrojnih drugih zajednica diljem naše nacije su tragedije koje su nepodnošljive," dodali su.

Raysi su poručili kako pucnjave "ne mogu postati normalne" uplativši 50.000 dolara grupi za kontrolu oružja Everytown for Gun Safety.

Tijekom svoje utakmice u četvrtak, obje momčadi nastavile su objavljivati ??činjenice o nasilju s oružjem na svojim profilima na društvenim mrežama, zajedno s poveznicama na izvore i brojeve telefona za pomoć. Nijedna momčad nije objavila rezultat utakmice.

Nakon pucnjave u školi Uvaldea, Steve Kerr, trener NBA momčadi Golden State Warriorsa, odbio je govoriti o košarci na konferenciji za novinare prije utakmice i umjesto toga pozvao je na strožu kontrolu oružja.

U pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu 18-godišnji napadač ubio je 19 djece i dvoje učitelja. Samo 10-ak dana prije teksaškog pokolja, u Buffalu u saveznoj državi New York ubijeno je 10-ero ljudi u trgovačkom centru. I taj put ubojica je bio 18-godišnjak s jurišnom puškom. Motiv je bila rasna nesnošljivost.

Deset je godina prošlo od najvećeg masakra u američkim školama, u Sandy Hooku, u kojem je ubijeno 26 osoba, većinom učenika prvog razreda.

Od tada do danas u Sjedinjenim Državama zabilježeno je više od 900 oružanih napada u školama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater