ČLAN PULSKOG TROJANA

ANDI VRTAČIĆ: Ugovor s KSW-om dobiva najbolji borac finalne večeri, A TO ĆU BITI JA

Kad se iza mene zatvori kavez i borba počne, ja u njoj uživam, zabavljam se i istovremeno nastojim publici pružiti spektakl. Vjerujem da će tako biti i ovaj put, da ćemo odraditi tri runde u kojima ću ja dominirati i pred kraj treće nokautirati protivnika, rekao je Vrtačić

| Autor: Ivica CEROVAC
SIJEVAT ĆE UDARCI IZ SVIH KUTOVA - Andi Vrtačić (Snimio Neven Lazarević)

SIJEVAT ĆE UDARCI IZ SVIH KUTOVA - Andi Vrtačić (Snimio Neven Lazarević)


Temperatura polako raste kako se približava finale Armagedona, kojeg u dvorani zagrebačkog American Top Teama organizira promocija Fight Nation Championship. Prvo izdanje svojevrsne regionalne MMA lige trebalo se okončati lani, no pandemija izazvana koronavirusom dvaput je spriječila održavanje finalne večeri, 21. studenog i 12. prosinca. Kad su se dvorane napokon otvorile, utanačen je i novi termin, 10. travnja i bez obzira što epidemiološka situacija i dalje nije idealna, sve ukazuje na to da će treća biti sreća.

Prilika koja se ne propušta

- Nakon što sam početkom listopada upisao pobjedu u polufinalu, nastavili smo s treninzima i tempirali formu najprije za studeni, a potom za prosinac. Bio sam u tom trenutku maksimalno spreman i odluka da će se finale odgoditi do daljnjega za mene je bila prava katastrofa, ali na to nisam mogao utjecati, rekao je "trojanac" Andi Vrtačić, finalist u srednjoj kategoriji (do 84 kg). - Bez obzira na tadašnju situaciju, nastavio sam s treninzima. Snalazio sam se te vježbao po parkovima i kućama, a kad su nam dopustili da se vratimo u dvoranu, samo smo dodatno stisnuli gas i sve to dignuli na još jednu razinu više. Sigurno da bi bilo bolje da sam u ovih šest mjeseci imao neki meč, ali stoga ću ovo finale dočekati još više "napaljen". Zdrav sam, spreman i jedva čekam da borba počne. Radujem joj se kao niti jednoj prije u životu, jer znam da mi je ovo prilika koju ne smijem propustiti i dat ću sve što je u mojoj moći da u kavezu zaslužim ugovor s KSW-om. Njega dobiva najbolji borac finalne večeri, a to ću biti ja.

Želi li ostvariti svoj cilj, Vrtačić će morati biti na tragu dvije prethodne borbe na Armagedonu, u kojima je slavio prekidima.

- Morat ću pružiti maksimalno atraktivan meč i napraviti šou u kavezu, nema mi druge. To mi neće predstavljati problem, jer tome težim u svakoj borbi. Jednostavno, kad se iza mene zatvori kavez i borba počne, ja u njoj uživam, zabavljam se i istovremeno nastojim publici pružiti spektakl. Vjerujem da će tako biti i ovaj put, da ćemo odraditi tri runde u kojima ću ja dominirati i pred kraj treće nokautirati protivnika. Bio bi to savršeni scenarij koji bi me u potpunosti zadovoljio i ako ga uspijem realizirati, ugovor mi ne gine, uvjeren je Vrtačić, nasuprot kojeg će u finalu stajati Đani Barbir, član zagrebačkog ATT-a. - Riječ je o kompletnom borcu, fizički iznimno jakom koji na prvi pogled izgleda ogroman i sigurno skida dosta kilograma pred svaku borbu. Dobar je grappler, ali Barbir je ipak prvenstveno boksač, a ja sam kickboksač i bit će to sudar udarača, atrakcija za sve gledatelje koji budu pratili borbu. Njegova najjača strana je vrhunska desna ruka s kojom je nokautirao sve svoje protivnike i na nju ću morati najviše paziti. S druge strane, moja prednost su nožne tehnike i udarci koljenom, ali iznad svega moja nepredvidljivost. S njom stvaram probleme svakom protivniku, bez obzira na kojoj se razini on nalazi.

Netko će sigurno pasti

Premda bi mu na borbi u stojećoj poziciji mnogi borci pozavidjeli, Vrtačić je tijekom priprema odlučio još malo poraditi na tom segmentu.

- Marko Čalić mi je bio perfektan sparing partner koji je vrhunski imitirao Barbira uz samo jednu razliku, što je deset klasa iznad njega. Želio bih se ovom prilikom zahvaliti njemu i njegovom ocu Dorijanu, koji su tijekom ovih priprema dodatno unaprijedili moj boks. Naravno, zahvale idu i svim mojim dečkima iz Trojana na čelu sa Zelgom Galešićem, kao i Goranu Vorkapiću koji otkad smo se preselili u novu dvoranu s kavezom, radi s nama grappling i hrvanje, nabrojao je Vrtačić, koji je uvjeren da finalna borba neće trajati predviđenih 15 minuta.

- Nema šanse, netko će sigurno pasti prije kraja, vidjet ćemo tko. Na početku ćemo se sigurno upustiti u izmjenu udaraca u stojećem položaju i tražiti nokaut, a onda nije isključeno da Barbir pokuša ući u klinč, ili čak da ide na bacanje ako se osjeti ugroženim. Jednostavno, neće se moći nositi s mojim kretnjama i repertoarom koji posjedujem, sijevat ću udarci sa svih strana i iz svih kutova i ta će moja nepredvidljivost odlučiti pobjednika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini