DEBI ČLANA PULSKOG TROJANA U KSW-U

Andi Vrtačić: Želim biti najveća atrakcija večeri

| Autor: Ivica CEROVAC
Andi Vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)

Andi Vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)


Sutra će se u poljskom Lubinu održati borilačka priredba KSW 80, koja će MMA fanovima ponuditi deset borbi, a program će otvoriti ona u srednjoj kategoriji između člana pulskog Trojana Andija Vrtačića i domaće uzdanice Mateusza Janura. I jednom i drugom bit će to debi pod okriljem najjače europske promocije slobodne borbe, a Poljak će ga dočekati s omjerom među profesionalcima od šest pobjeda i pet poraza, dok će Vrtačić u svojoj petoj borbi tražiti četvrtu pobjedu.

Sve kao po špagi

- Dugo sam čekao na poziv iz KSW-a i kad mi je Zelg prije pet tjedana javio da je sve dogovoreno, bio sam presretan bez obzira što sam znao kako je samo pitanje vremena kad će se to dogoditi. Za ovo sam trenirao 11 godina te je sad na meni da priliku koju sam dobio objeručke prihvatim i iskoristim je na najbolji mogući način. Želim biti najveća atrakcija večeri, decidiran je Andi Vrtačić. - Uzeo sam na poslu godišnji odmor kako bih se što bolje pripremio i sve je išlo kao po špagi. Danonoćno sam bio u klubu gdje su nam na sparinge dolazili borci iz Italije, Slovenije i ostalih hrvatskih klubova. Odrađivao sam minimalno dva treninga dnevno, posljednji sparing bio je u petak, a potom je uslijedilo završno skidanje kilograma. Tehnički i taktički dio prošli smo do najsitnijih detalja, za kraj smo ostavili neke taktičke finese i borbu dočekujem maksimalno pripremljen, a što je najvažnije, sa zdravstvene stanje sve je odlično prošlo i nemam niti najmanjih problema.

Premda ne krije da je uzbuđen što će debitirati pod okriljem renomirane promocije, "vatrogasac iz Mandelića" nije dozvolio da mu svjetla velike pozornice, što će ga uskoro obasjati, maknu fokus s priprema za borbu.

- Pazio sam da se emocionalno ne potrošim prije nego borba započne te vjerujem da sam u tome i uspio. Iz Pule smo krenuli u utorak i do samog polaska nisam osjećao niti najmanju tremu, niti pozitivnu nervozu. Vjerujem da će to proraditi neposredno pred ulazak u kavez, a onda ću "poludjeti" i ponuditi svu svoju raskoš kako bi pokazao čime raspolažem, uvjeren je Vrtačić. - Želja mi je postati nova zvijezda KSW-a, i to u što kraćem vremenu. Već za godinu dana želim biti prvi izazivač u srednjoj kategoriji. Potpisao sam ugovor na četiri borbe i cilj mi je pobjedom u debiju "natjerati" organizatore, ako je to moguće, da me odmah pozovu na sljedeći event koji je na rasporedu u travnju. Naravno, za tako nešto trebam izaći "neokrznut" iz ove borbe, ali pritom i paziti da previše ne poletim, na što me Zelg stalno upozorava. Htio bi sve odjednom napraviti, no svjestan sam da trebam ići korak po korak i maksimalno sam fokusiran na ovu borbu. Kad "prođem" kroz Janura, onda ćemo poslije misliti što i kako dalje.

Vrtačić priznaje da za Janura nikad ranije nije čuo dok mu ga trener nije predstavio kao budućeg protivnika, a onda su se na tom planu stvari poprilično promijenile.

Tražiti nokaut

- Janur je niži 10 centimetara, voli se kretati kao i ja te onda odjednom "eksplodira". Dobro smo ga proučili i poznajem ga bolje nego što on sam sebe zna. Ne znam čime bi me mogao iznenaditi, spremili smo savršenu taktiku i sad je samo treba sprovesti u djelo u kavezu koji će biti okrugao, što mi odgovara s obzirom na moj način borbe. Protivniku će biti teže me zatvarati prilikom mojih kretnji, a kako sam viši borac, lakše ću moći iskoristiti svoju dužinu, naglasio je Vrtačić. - Januru je, poput mene, baza kickboxing i činjenica da mu je borba u stojećoj poziciji forte apsolutno mi odgovara. U tom sam segmentu definitivno kvalitetniji od njega i jedino na što ću trebati pripaziti su low kickovi, koje Poljak dosta koristi. Morat ću obratiti pažnju da se na jednom mjestu ne akumulira previše udaraca, koji bi mi mogli poremetiti ono u čemu sam najbolji, a to su kretnje. Ne smijem mu dozvoliti da me uspori.

Ukoliko Janur uvidi da je na nogama u podređenoj poziciji, zasigurno će probati borbu preseliti u parter, no "trojanac" je uvjeren kako i za to ima spreman odgovor.

- Janur je dobar u svim segmentima slobodne borbe i spreman sam na sve, ali nije tajna da ću pokušati borbu zadržati na nogama i od prve minute tražiti nokaut, po mogućnosti što atraktivniji. Ako se on ne odluči za rušenje, tim bolje za mene, no uvjeren sam da će to pokušati. Pripremili smo obranu za ta rušenja, ali Janur je kao niži borac kompaktniji od mene te će vjerojatno biti jači u klinču pa me možda i uspije srušiti, no neće mi to predstavljati nikakav problem. Svaki dan sam radio na tome s hrvačkim trenerom Goranom Vorkapićem i znam što mi je činiti ako završimo u parteru, zaključio je Vrtačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater