sudjelovalo 27 ekipa

Održan 11. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu "Erik Radin"

| Autor: Glas Istre
(Foto SRK Erik Radin Novigrad)

(Foto SRK Erik Radin Novigrad)


Ovog se vikenda, točnije u subotu i nedjelju, održao 11. Memorijalni kup u podvodnom ribolovu "Erik Radin".

U subotu na rasporedu je bilo natjecanje u podvodnom ribolovu, a u nedjelju se održalo natjecanje u udičarenju te Novigrad brodet(to) fest, odnosno natjecanje u kuhanju brodeta.

Na natjecanju u podvodnom ribolovu sudjelovalo je 27 ekipa iz San Marina, Italije, Slovenije i Hrvatske. Bilo je tu puno sadašnjih i bivših reprezentativaca, izbornika, prekaljenih iskusnika od preko 70 godina i golobradih mladića od 20-ak godina.

Svi su oni došli na naše natjecanje potaknuti željom za provjerom svojih mogućnosti u srazu s drugim natjecateljima, ali i željom za druženjem i uživanjem što smo im mi kao domaćini pokušali omogućiti, a ta je naša predanost detaljima svima dobro poznata te je ona mamac natjecateljima da dolaze i da nagovaraju druge ekipe i pojedince da nam se pridruže. Jela i pića nije nedostajalo, a ni nagrade nisu bile za baciti tako da je to bio jedan odličan recept za lijep odaziv na naše natjecanje.

Na natjecanju je pobijedila ekipa "INA Kostrena" u sastavu Boris Reinić, Aleksandar Tomić i Dario Babić s 22.500 bodova i time potvrdila svoj status najuspješnije ekipe u povijesti našeg Memorijala.

Drugo mjesto je osvojila domaća ekipa "Erik Radin 1" u sastavu Mario Dodici, Sven Carlin i Alvin Carlin s 18.410 bodova, a treća je bila kombinirana ekipa Pješčane uvale u sastavu Dejan Micković, Matej Njavro i Manuel Širola sa 17.935 bodova.

Najvrijedniji ulov bio je konj od 1.275 grama kojeg je ulovio Marko Vujičić iz ekipe Delfin Radin. Najveći ulov, odnosno ugora od 6.780 grama ulovio je Boris Reinić iz ekipe INA Kostrena.

Nakon natjecanja održana je lutrija za sve natjecatelje uz brojne nagrade od kojih su najvrijednije bile tri puške koje nam je donirala poznata trgovina Bignami sub iz Trsta.

U nedjelju je održano natjecanje u udičarenju i kuhanju brodeta, a to je bio još jedan razlog za druženje i okupljanje te kušanje odličnih brodeta koji su kasnije jednostavno planuli čime su organizatore potaknuli na razmišljanje da ih druge godine pripreme u još većoj količini. Ove su godine po prvi put brodet kuhale simpatične gošće iz Slovenije te su svojom pojavom i kuhanjem rasturile konkurenciju i osvojile prvo mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter