Član Punch it Gyma

Teo Mikelić protiv Nizozemca Glundera 29. lipnja u Sarajevu

| Autor: Ivica Cerovac
AGRESIVNO OD SAMOG POČETKA - Teo Mikelić

AGRESIVNO OD SAMOG POČETKA - Teo Mikelić


Teo Mikelić, član pulskog Punch it Gyma, ima dogovorenu novu borbu koja će se održati 29. lipnja u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić, popularnoj Skenderiji. Borilačka priredba K1 World Grand Prix donijet će 17 borbi koje će predvoditi turnir osmorice vrhunskih "teškaša" čiji će pobjednik izboriti nastup na svjetskom finalu u Tokiju, a "fight card" će popuniti niz kvalitetnih "super fightova". U jednom od njih, dogovorenom u kategoriji do 73 kg na triput po tri minute, snagu će odmjeriti 31-godišnji Mikelić i godinu dana mlađi Nizozemac Massaro Glunder.

Kombinacija stilova

- Protivnik mi je borac iz amsterdamskog Mike’s Gyma gdje ga vodi Mike Passenier, legenda kickboxinga pod čijom sam paskom i ja mjesecima trenirao, ali ne poznajemo se osobno jer u vrijeme dok sam ja bio u Nizozemskoj, Glunder se pokušavao probiti u MMA te je živio i trenirao u Americi. Mimoišli su nam se putovi te nisam imao priliku s njim zajedno trenirati i sparirati, ali sjećam ga se iz mlađih dana u Gloryju, kad je bio elita nekadašnjeg kickboxinga, među tri-četiri najbolja borca na svijetu u kategoriji do 70 kg. Brz je i eksplozivan te preferira ručne tehnike i udarce koljenima, no nakon prebacivanja u MMA malo je ispao iz svega ovoga i pitanje je što može ponuditi - rekao je Teo Mikelić, koji činjenicu da će mu nekadašnji trener sjediti u suprotnom kutu ne smatra prevelikim problemom. - Pokupio sam kod "Big Mikea" sve najbolje što sam mogao, ali sam pritom izgubio neke svoje stvari koje sam ranije preferirao i smatram da nisu bile loše. Od naše suradnje prošlo je skoro dvije godine te sad kombiniram jedno i drugo pa me s te strane Mike ne poznaje u potpunosti, ali u krajnjem slučaju, kao što on zna mene, tako sam i ja upoznat s time što on traži od svojih boraca.

Mikeliću će ovo biti prva borba u 2024. godini i u nju će ući s porazom kojeg mu je lanjskog 25. studenog, sudačkom odlukom, u borbi za RFA pojas u kategoriji do 75 kg u Budimpešti nanio domaći predstavnik Dominik Bereczki. Ta se borba održala u kavezu po pravilima tajlandskog boksa i uz korištenje MMA rukavica, a sada Vodnjanca čeka nešto sasvim drugo. Borba po kickboxing pravilima s boksačkim rukavicama koja će se održati u ringu.

Dodatna agresija

- Lako ću se prebaciti, jer sam i prije borbi u kojima su se koristile MMA rukevice, treninge i sparinge uvijek odrađivao s boksačkim rukavicama. Svaki dan sam s njima u ringu i s te se strane neće puno toga promijeniti, jedino što sam prije u borbi morao biti puno oprezniji, jer s manjim rukavicama jedan udarac može presuditi pobjednika, dok će ovako biti puno više razmjena. Paše mi ta mogućnost i možete me očekivati iznimno agresivnog, a ako "zapne" plan A, prebacit ću se na plan B koji uključuje dodatnu agresiju. Glunder preferira sličan stil te će ova borba jako teško otići do sudačke odluke, a ne bi me iznenadilo da sve bude riješeno već u prvoj rundi - istaknuo je Mikelić, osvrnuvši se i na svoje zdravstveno stanje. - Iz borbe s Bereckim izišao sam sa slomljenim četvrtim prstom na lijevoj ruci, ali on je u međuvremenu zarastao i sa zdravstvene stanje je sve u najboljem redu. Odradio sam zahtjevne sparinge iz kojih sam izišao neokrznut i jedino što još moram riješiti je težina. Trenutno sam na 80-ak kilograma, no dovoljno je vremena da skinem višak i spreman dočekam borbu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter