odbojka na pijesku 

Kvalifikacije za OI: Emi Mrkić i Ani Šverko tek počasni set u Bibinju

| Autor: I. CEROVAC
Ana Šverko i Ema Mrkić

Ana Šverko i Ema Mrkić


Uz litavski Vilnius, turski Balikesir i Madrid, Bibinje je bilo jedan od domaćina turnira Nations Cupa u odbojci na pijesku, prvoj stepenici na putu za Olimpijske igre u Parizu. Svaki turnir okupio je po šest ženskih reprezentacija, a u Bibinju su snage odmjerile Ukrajina, Portugal, Škotska, Mađarska, Belgija i domaćin Hrvatska. Najboljim su se pokazale Ukrajinke, koje su u finalu svladale Belgijanke te se plasirale na završni kvalifikacijski turnir, kojeg će sredinom lipnja ugostiti latvijska Jurmala.

Svaku reprezentaciju činila su dva para, a hrvatske boje branile su Puljanke Ema Mrkić i Ana Šverko te Splićanke Lucijana Terze i Mirna Bečić. Hrvatska je odigrala dva neizvjesna meča i upisala dva poraza, osvojivši pritom samo jedan počasni set. Do njega su u dvoboju protiv škotskih "pjeskašica" Rachel Morrison i Kathryn Barbour stigle Mrkić i Šverko, članice Žala iz Banjola, koje su prvi set riješile u svoju korist s 21:16, drugog izgubile 15:21, nakon čega je treći na razliku otišao na škotsku stranu (14:16). U drugom susretu Terze i Bečić su poražene od Lynne Beattie i Mhairi Wallace (16:21, 24:26).

Popravni meč hrvatske su odbojkašice imale protiv Mađarske i drugim su porazom zaključile svoj nastup u Bibinju. Mrkić i Šverko izgubile su od Stefanije Flore Kun i Chiare Honti-Majoros (20:22, 15:21), dok su od Terze i Bečić uspješnije bile Lilla Villam i Adrienn Szabo (17:21, 20:22).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter