Mladi napadač istre 1961 bio je drugi strijelac pulskog kluba

Mounsef Bakrar: Morao sam dati najbolje od sebe da se što prije prilagodim na sve što me je ovdje dočekalo

| Autor: Ivica CEROVAC
"Pogurao" Istru 1961 do najboljeg plasmana u povijesti - Mounsef Bakrar (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

"Pogurao" Istru 1961 do najboljeg plasmana u povijesti - Mounsef Bakrar (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


"Bakraru će ovo biti prvo inozemno iskustvo i sigurno će mu trebati određeno vrijeme za aklimatizaciju, a na njemu je da se što prije 'prešalta' na našu realnost i pokaže svoje kvalitete. Po onom što je pokazao na prvim treninzima, radi se o nogometašu koji bi nam mogao biti od velike koristi, izuzetno zanimljivom i potentnom mladom napadaču."

Tim je riječima Saša Bjelanović, sportski direktor Istre 1961, krajem srpnja prošle godine predstavio Mounsefa Bakrara, koji je tri dana kasnije na Maksimiru upisao debi za "zeleno-žute" i proslavio ga počasnim pogotkom u porazu 1:4. Da to nije bila tek početnička sreća, mladi alžirski reprezentativac pokazao je već u narednom kolu, kad su mu u domaćem ogledu s Osijekom zbog milimetarskog zaleđa poništena dva pogotka, ali kad je treći put zatresao protivničku mrežu, zastavica pomoćnog suca ostala je spuštena. Sve je bilo regularno i Bakrar je donio Istri 1961 prvu pobjedu u sezoni te najavio jednu lijepu priču, kako na osobnom, tako i na momčadskom planu.

- Po dolasku u Hrvatsku, ovdašnja liga mi se činila preteškom za mene, naročito s fizičke strane. Prvi put sam napustio rodni Alžir i ovdje se susreo s visokom razinom nogometa, puno višom od one na koju sam bio navikao. Usto, Liga deset je zahtjevno natjecanje, jer četiri puta u sezoni igraš protiv najjačih klubova i malo je prostora za opuštanje ili odmor. Svaki vikend nosio je novi izazov i morao sam dati najbolje od sebe da se što prije prilagodim na sve što me je ovdje dočekalo, prisjetio se Mounsef Bakrar. - S druge strane, Hrvatska se kao zemlja pokazala kao idealan izbor za moj prvi odlazak iz domovine. Prehrana se ovdje ne razlikuje puno od one u Alžiru i tu mi nije trebalo puno da se prilagodim, već sam od prvog dana jeo isto kao i svi ostali igrači. Slično je i s klimom, jedino što su u Hrvatskoj zime dosta hladnije i pada puno više kiše te se trebalo na to naviknuti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater