CIJELO ČELNIŠTVO ZELENO-ŽUTIH BORAVILO ZBOG OVOG POSLA U ZAGREBU

Dinamo jako zainteresiran za mladu zvijezdu Istre 1961. Spominju se milijuni eura

| Autor: Glas Istre
Devide Vincenti i Mikel Lauzurica bili su u Zagrebu na pregovorima

Devide Vincenti i Mikel Lauzurica bili su u Zagrebu na pregovorima


Snažna delegacija iz Pule, najjača moguća što se Istre 1961 tiče, s predsjednikom Brankom Devideom Vincentijem, izvršnim direktorom Mikelom Lauzuricom i sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem, viđena je u ponedjeljak u Maksimirskoj 128.

Kuloari pričaju da nisu došli samo na obični razgovor s čelnicima maksimirskog kluba. Dinamo je navodno vrlo zainteresiran za mladog i moćnog napadača Istre 1961, Monsefa Bakrara, piše Jutarnji list.

Alžirac je, čini se, dojmio trenera prvaka Igora Bišćana, kako u međusobnom susretu Istre 1961 i Dinama, tako i u drugim utakmicama ovog proljeća.

Kako se doznaje iz izvora bliskih maksimirskom klubu, Bišćan bi Bakrara volio imati u svom rosteru za sljedeću sezonu.

Bakrar je 22-godišnjak rođen u Setifu, a iz istoimenog je kluba u srpnju prošle godine došao u Istru 1961. Mladi alžirski reprezentativac u dresu pulskog kluba odigrao je 33 utakmice u prvenstvu i hrvatskom kupu, postigao osam golova i podijelio tri asistencije, te bi samo godinu nakon svog prvog izlaska iz domovine mogao ostvariti veliki transfer.

Bakrar na utakmici protiv Dinama (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Bakrar na utakmici protiv Dinama (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Bišćan ga je imao priliku uživo osjetiti 22. travnja na Aldu Drosini, na utakmici koja je završila bez golova, ali je Bakrar itekako namučio Dinamove stopere.

Trener gostiju više je puta naglasio da je to bila najlošija predstava Modrih u njegovoj eri, no osim toga u sjećanju mu je utakmica ostala, čini se, i po Bakraru.

Transfermarkt cijeni Alžirca na skromnih 400.000 eura, no jasno je da bi Dinamo morao platiti nekoliko puta više.

Vjerojatno iznad cijene koju su Modri platili zimus Istri 1961 za mladog reprezentativnog stopera Maura Perkovića kada je Istra 1961 dobila 2 milijuna eura.

Ako je Bišćan stvarno uvjeren da je Bakrar "taj", Modri bi mogli posegnuti u blagajnu.

Istrini poslanici vjerojatno su zainteresirani i za ponekog igrača s velikog popisa igrača koji se u Dinamo vraćaju s posudbe i koje će u Maksimiru opet označiti kao prekobrojne.

Imena su tajna, ali, nevezano (ili vezano) uz Bakrara, postoji mogućnost da Istra 1961 za sljedeću sezonu svoj roster ojača ponekim igračem na kojeg Bišćan neće računati.

Naravno, sigurno je da takve aspiracije imaju i drugi klubovi HNL-a, kao i oni iz bliskog okruženja..., piše Jutarnji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum