ZAGREB

Otvoren World Boccia Intercontinental Challenger - Zagreb 2023.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prigodnom svečanošću u dvorani II zagrebačkog Doma sportova otvoren je World Boccia Intercontinental Challenger - Zagreb 2023.

"World Boccia Intercontinental Challenger - Zagreb 2023.", jedan od najvećih svjetskih turnira u boccia.

U Zagrebu će se do 2. travnja boriti 107 natjecatelja iz 22 zemlje sa četiri kontinenta, među kojima i deset hrvatskih reprezentativaca (Dora Bašić, Nataša Županić, Dora Lovrić, Anamaria Arambašić, Milorad Kružić, Martin Frković, Marko Turković, Luka Wagner, Marko Arambašić, Davor Komar).

"Više sam nego sretan što smo domaćini ovako velikog turnira. Zadovoljno smo odazivom, dolaze nam sportaši iz 22 zemlje svijeta i to sa četiri kontinenta. Imamo natjecatelje od Australije, Brazila, do Ukrajine," kazao je predsjednik Hrvatskog boccia saveza Damir Juren.

"Očekuje nas šest dana zanimljivih dana. U Zagreb je stiglo 18 nositelja medalja s paraolimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava. Turnir je vrlo jak, a od naših natjecatelja očekujemo nekoliko medalja, ali i što više bodova u borbi za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu," dodao je.

Zagreb je domaćin jednog od samo pet "challengera", rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri. Ovim Challengerom ujedno započinje i službeno završno prikupljanje bodova za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Parizu, a lista se zaključuje 31.prosinca ove godine.

"Prije četiri godine bio je to europski turnir, potom dvije godine nije bilo turnira zbog epidemije koronavirusa. Lani smo imali 68 natjecatelja iz cijelog svijeta, a ove godine imamo više od 100 sudionika iz 22 zemlje. Ovo je jedno od najvećih natjecanja u ovom dijelu Europe," kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić, koji je i službeno otvorio turnir.

Paraboćari će se natjecati u pojedinačnoj, ekipnoj, te konkurenciji parova podijeljeni u četiri kategorije prema stupnjevima oštećenja. Natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji trajat će od ponedjeljka do četvrtka, a iduća dva dana slijede ekipna i natjecanja u parovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini