Član pulskog Trojana proslavio debi u KSW-u

Andi Vrtačić: Najvažnije da sam stigao do pobjede, i to nokautom u debiju, bez obzira što nisam zadovoljan izvedbom

| Autor: Ivica CEROVAC
NIKAD SE DOSAD NIJE BORIO NA OVAKVOM NIVOU - Andi Vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)

NIKAD SE DOSAD NIJE BORIO NA OVAKVOM NIVOU - Andi Vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)


Andi Vrtačić, član pulskog Trojana, pobjedom je proslavio svoj debi u KSW-u, najjačoj europskoj promociji slobodne borbe. Na borilačkoj priredbi KSW 80, održanoj u poljskom Lubinu, "vatrogasac iz Mandelića" je nokautom na samom isteku druge runde meča odrađenog u srednjoj kategoriji svladao domaću uzdanicu Mateusza Janura te u svojoj petoj profesionalnoj borbi stigao do četvrte pobjede. Janur je, pak, upisao šesti poraz u 12. borbi.

- Nisam zadovoljan svojom izvedbom, priznao je Andi Vrtačić nakon prospavane noći.

- Nije išlo onako kako sam planirao i na početku meča nisam prednjim direktom uspio "uloviti" dobru distancu. Razlog možda leži u činjenici što nisam odradio dobro zagrijavanje, premda sam imao sat vremena što je više nego dovoljno, ali nekako je sve to skupa jako brzo prošlo. Potom smo 20 minuta čekali da priredba krene. Makli su nas iz sobe za zagrijavanje i dok su se redale najave na pozornici, malo sam se ohladio, a poznato je da sam "dizelaš" kojem treba vremena da krene i dostigne radnu temperaturu. Stvorilo mi je to malo problema, ali najvažnije je da sam na kraju stigao do pobjede i to nokautom u svojoj prvoj borbi u KSW-u te se sigurno neću žaliti, bez obzira na izvedbu koja nije bila na željenoj razini.

Da je borba otišla do kraja i u njoj pobjednika odlučivali suci, prvu rundu bi sigurno dodijelili Januru.

- Zelg mi je savjetovao da na početku borbe ne žurim, već da ulovim distancu s prednjim direktom, a kad u tome uspijem, onda mogu početi slagati kombinacije koje smo trenirali. No, nikako je nisam uspio uloviti i previše sam griješio, a Janur je imao dobar osjećaj za distancu, dobar tajming i dobro se izmicao.

Kad mi nije krenulo kako sam želio, odnosno kad ga nikako nisam uspijevao pogoditi, počeo sam pomalo srljati, što je on iskoristio i dvaput me dobro pogodio, krošeom i high kickom, otkrio nam je Vrtačić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD NEDJELJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter