trener pulskog prvoligaša skinuo skalpove hrvatskoj "velikoj četvorki"

Gonzalo Garcia se prometnuo u pravi hit najjačeg hrvatskog nogometnog razreda

Serija je krenula pobjedom na Rujevici nad Rijekom, prvom u 27 susjedskih derbija odigranih s onu stranu Učke, a potom se Hajduk, Osijek i Dinamo na "Drosini" nisu uspjeli othrvati pulenima urugvajskog stratega. Dodatnu težinu tim pobjedama daje podatak da u te četiri utakmice Istra 1961 nije primila niti jedan pogodak

| Autor: Glas Istre
Igrač poteza - Darwin Matheus (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Igrač poteza - Darwin Matheus (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Istra 1961 definitivno je osvježenje tekućeg prvenstva, a njen trener Gonzalo Garcia prometnuo se u pravi hit najjačeg hrvatskog nogometnog razreda. Nakon što je u prošloj sezoni, njegovoj debitantskoj na zeleno-žutoj klupi, upisao sedam pobjeda od kojih su tri bile protiv "fenjeraša" Hrvatskog dragovoljca, dok je od preostalih četiri malo veću težinu imala tek ona protiv Osijeka, u ovoj je sezoni naprosto "eksplodirao".

Urugvajac sa španjolskom putovnicom u 25 je kola zabilježio devet pobjeda, a u posljednja četiri i pol mjeseca, unutar kojih se "ugurala" i 70-dnevna zimska stanka, skinuo je skalpove hrvatskoj "velikoj četvorki".

Serija je krenula pobjedom na Rujevici nad Rijekom, prvom u 27 susjedskih derbija odigranih s onu stranu Učke, a potom se Hajduk, Osijek i Dinamo na "Drosini" nisu uspjeli othrvati Garcijinim pulenima. Dodatnu težinu tim pobjedama daje podatak da u te četiri utakmice Istra 1961 nije primila niti jedan pogodak.

Nisu pritom igrači pulskog prvoligaša dominirali kao u nekim susretima s klubovima iz "donjeg doma", imali su "modri" u srijedu čak 62 posto vremena loptu u svojim nogama, ali niti oni se, poput svojih prethodnika, ne mogu požaliti da su izgubili utakmicu u kojoj su promašili deset "mrtvih" prilika i potom primili pogodak iz jednog jedinog protivničkog udarca. Naprotiv, "zeleno-žuti" su organiziranom igrom neutralizirali sve protivničke prijetnje, a onda je uslijedila hladnokrvna egzekucija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter