ISTRA 1961

U tri "ozbiljne" prijateljske utakmice trener pulskog prvoligaša koristio 27 igrača: TRENER GARCIA VEĆ ZNA STARTNU POSTAVU ZA GORICU

Gonzalo Garcia je u više navrata na to ukazivao kao činjenicu koja mu odmaže u radu, ali kao i u prvenstvu, i ovom je prilikom brzo razdvojio nositelje glavnih rola od statista te nije teško za pretpostaviti koju će momčad u petak suprotstaviti Gorici na otvaranju drugog dijela prvenstva

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Ne računamo li apsolutno nepotrebnu utakmicu protiv Žarkova, koju je odigrala juniorsko-kadetska momčad s dva uvodna treninga u nogama na kojima su odrađena testiranja, na tri medulinska prijateljska ogleda trener Istre 1961 Gonzalo Garcia koristio je 27 igrača. Definitivno prevelika brojka za ovako kratke i zbijene pripreme, nešto na što je Urugvajac u više navrata ukazivao kao činjenicu koja mu odmaže u radu, ali kao i u prvenstvu, i ovom je prilikom Garcia brzo razdvojio nositelje glavnih rola od statista te nije teško za pretpostaviti koju će momčad u petak suprotstaviti Gorici na otvaranju drugog dijela prvenstva.

Ako na nekoj poziciji zeleno-žuti kormilar ima slatkih briga, onda je to definitivno golmanska, gdje je konkurenciju zaoštrio povratak Majkića nakon više od godinu dana izbivanja s terena. Nominalno, on je u ovom trenutku tek broj tri, no karte se u ovo pandemijsko vrijeme lako mogu zamiješati. Lučić je tijekom zimske stanke preležao koronu zbog čega je zakasnio na početak priprema i utakmicu protiv Foreste promatrao sa strane, ali sve ono što je pokazao u ogledima sa Šibenikom i Dugopoljem trebalo bi biti više nego dovoljno za potvrdu da je on u ovom trenutku prva vratarska opcija. Ostaje tek pitanje tko će protiv Turopoljaca sjediti na klupi, nakon što je Collao prošli tjedan završio u samoizolaciji.

Na desnom boku je "zacementiran" Hujber, što je zaslužio svojim radom i vidljivim napretkom od trenutka kad je stigao na "Drosinu", ali i činjenicom da se Navarro nakon operativnog zahvata još uvijek nije u potpunosti priključio momčadi. Slična je situacija i na lijevom boku, gdje se Marin jesenas izborio za svoje mjesto u konkurenciji s Daničićem, koji se nezadovoljan minutažom vratio u Maksimir, a 23-godišnji Osječanin ne bi trebao biti previše zabrinut da će se njegov status promijeniti dolaskom Acquaha. Sve vrijedno spomena što smo dosad mogli vidjeti od mladog Ganca bila je asistencija za pogodak Ivančića na utakmici protiv Šibenika, nakon koje je i on završio u samoizolaciji.

Odlaskom Obanora na Cipar u kombinaciji s Matićevim zdravstvenim tegobama kojima se ne nazire kraj, poprilično su se smanjile opcije na stoperskim pozicijama. Priliku koja se ukazala nije uspio iskoristiti Vujnović, 18-godišnjak koji je ljetos stigao iz Zagreba, jer je na prvom ovogodišnjem okupljanju bio pozitivan na testiranju i zbog toga je praktički propustio kompletan medulinski dio priprema. Samim tim, knjiga je spala na tri slova, a pritom veseli činjenica da je Garcia, konačno, odlučio Perkoviću dati prednost nad Silvom. Štoviše, nakon grešaka koje je Galilea napravio protiv Dugopolja, teško se oteti dojmu kako je Perković u ovom trenutku najsigurniji stoper pulskog prvoligaša.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini