TRENER PULSKOG TROJANA

Zelg Galešić: Prvi u kavez ulazi Daniel Bažant

Imali smo na stolu ugovor s Cage Warriorsima, no odlučili smo kako je bolje potpisati ga nakon što još jednom obrani pojas FNC prvaka. Ta će se borba održati u Ljubuškom 4. ožujka, na priredbi FNC 10, a Bažantov protivnik bit će odlični Britanac Jordan "The Lord" Barton, rekao je Galešić

| Autor: Ivica CEROVAC
SLIJEDI DRUGA OBRANA FNC POJASA - Daniel Bažant u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)

SLIJEDI DRUGA OBRANA FNC POJASA - Daniel Bažant u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)


Trenira se punom parom u prostorijama Trojana na pulskom Mornaru. Zelg Galešić ima velike planove za svoje pulene u 2023. godini, a prvi će od njih u kavez ući Daniel Bažant, aktualni FNC prvak u perolakoj kategoriji. Bažant je pojas osvojio 26. ožujka prošle godine svladavši u Zaboku Brazilca Ronyja Mariana Bezerru, poznatijeg kao Rony Jason, a prvu uspješnu obranu imao je 3. rujna, kad je na spektaklu u pulskoj Areni nadjačao još jednog Brazilca, Iurija Alcantaru. Nastupio je potom 20. studenog u Londonu na borilačkoj priredbi Cage Warriors 147, na kojoj ga je podijeljenom sudačkom odlukom svladao Francuz Morgan Charriere, a sada slijedi povratak pod okrilje Fight Nation Championshipa i druga obrana pojasa prvaka.

Vrtačić na velikoj pozornici

- Usprkos porazu, Bažant se u odličnom svjetlu predstavio u Londonu te smo imali na stolu ugovor kojeg su ljudi iz Cage Warriorsa željeli da odmah potpišemo, no odlučili smo kako je bolje to napraviti nakon što još jednom obrani pojas FNC prvaka. Ta će se borba održati u Ljubuškom 4. ožujka, na priredbi FNC 10, a Bažantov protivnik bit će odlični Britanac Jordan "The Lord" Barton, jako opasan udarač, otkrio nam je Zelg Galešić, trener pulskog Trojana.

Fight Nation Championship je prošlu godinu zaključio 23. prosinca u Sisku, a na borilačkoj priredbi FNC 9 nastupio je i "trojanac" Andi Vrtačić te svladao srpskog borca Matiju Bosančića. Uvjerljiva predstava koju je pritom pružio, nije ostala nezamijećena.

- Vrtačić je potpisao ugovor s KSW-om te će prvi nastup pod okriljem najjače europske promocije slobodne borbe imati 17. ožujka u poljskom Lubinu, na priredbi KSW 80. Znamo već i protiv koga će se boriti, ali s imenom ne smijemo izlaziti u javnost dok to ne bude službeno objavljeno. Drago mi je da je Vrtačić napravio taj skok, jer on najbolje funkcionira na velikoj pozornici pred puno ljudi, a KSW vuče sa sobom milijunski auditorij i bit će to za njega pravi pogodak, ne sumnja Galešić.

Mrvica postaje profesionalac

Dobio je tako Trojan i trećeg borca koji će nastupiti za KSW, jer je ugovor s poljskom promocijom već ranije potpisao Ivan Vitasović, kojeg također uskoro očekuje borba.

- Vitasović se trebao boriti 25. veljače na KSW 79 u češkom Liberecu, ali tu smo borbu morali prebaciti u drugi termin jer nije uspio uskladiti svoje poslovne obveze s treninzima. Još ovaj mjesec će raditi kao medicinski tehničar u bolnici te je želio biti fer i sve odraditi kako spada, a potom postaje stopostotni profesionalac i u potpunosti će se posvetiti slobodnoj borbi. Stoga smo njegov debi prebacili za KSW 81, koji će se održati 22. travnja. Bit će to negdje u Poljskoj i još nije definiran grad, za razliku od protivnika čije smo ime saznali, ali kao i kod Vrtačića, ne smijemo ga javno otkriti prije službene potvrde, istaknuo je Galešić.

Uz ove mečeve koje će istarski ljubitelji slobodne borbe pratiti "na daljinu", dogovorene su i neki koje će se moći pogledati uživo.

- Četvrta sezone Armagedona, regionalne MMA lige, kreće 1. travnja, a prvo kolo održat će se u Medulinu. Glavna uzdanica Trojana na njoj će biti Erik Pletikos, koji će nastupiti u kategoriji do 66 kg, u kojoj je krajem godine u Sisku upisao svoj profesionalni debi te u njemu svladao domaćeg borca Erika Salija, zaključio je Galešić.

Matea Josipović otputovala na SP

Od 11. do 18. veljače održat će se u Beogradu Svjetsko amatersko MMA prvenstvo za seniore i juniore na kojem će nastupiti i Galešićeva štićenica Matea Josipović.

- Hrvatske boje branit će u Beogradu sedam članova među kojima će ona biti jedina djevojka, a vodit će ih trener reprezentacije Saša Drobac iz American Top teama. Matea će nastupiti u juniorskom uzrastu, U-21, u bantam kategoriji (do 61,2 kg), u kojoj je prijavljeno 19 borkinja od kojih je ona sa svojih 18 godina najmlađa. Velika je to brojka za žensku konkurenciju i očekuje je jaka konkurencija, ali zaslužila je svojim radom ovu priliku. Što god s rezultatske strane napravila na prvenstvu, vratit će se kući deset puta iskusnija, uvjeren je Galešić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater