DALLAS

Irving: Jedva čekam s Dončićem krčiti put prema NBA tituli

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nisam uopće zabrinut kako ćemo i hoćemo li dobro funkcionirati Luka Dončić i ja, rekao je povodom dolaska u NBA momčad iz Dallasa 30-godišnji košarkaš Kyrie Irving.

Velika promjena se dogodila na relaciji Dallasa i Brooklyna u kojoj je Irving završio u Dallasu te će u paru sa slovenskim košarkašem Dončićem već ove sezone loviti NBA naslov.

Košarkaške kvalitete Irvinga nikada nisu bile ni malo sporne, ali je upitan njegov karakter i kako će se slagati s Dončićem, apsolutnim vođom u Dallasu, na i izvan parketa.

„Drago mi je što ću konačno biti u klubu s nekim od sjajnih europskih košarkaša. Ne, ja nisam nimalo zabrinut oko toga kako ćemo se slagati. Spreman sam koliko god mogu s njega skinuti pritisak. I ja želim biti vođa Dallasa, pored njega. No, ništa neću i nećemo raditi na silu. Samo želim igrati košarku, uživati u igri, uživati u talentu kojeg ima Dončić, ali i cijela Dallasova momčad“, rekao je Irving.

Dallas će Irvingu tijekom karijere biti četvrti NBA klub. Karijeru je počeo u Clevelandu, s kojim je postao i NBA prvak 2016. godine, a potom je od 2017. do 2019. godine igrao za Boston i nakon toga u Brooklynu. U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA lige.

„Želim igrati u klubu koji me slavi, a ne tek tolerira. U Brooklynu sam se vrlo često osjećao kao košarkaš koji nema poštovanja. Isto tako su se mnoge laži pričale o meni, a ja sam isključivo veliki košarkaški radnik. Želim promijeniti tu sliku o sebi. Mislim da je Dallas pravo mjesto za to i spreman sam od početka s Dončićem i cijelim Dallasom krčiti put prema NBA tituli“, rekao je Irving.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom