ZAGREB

Šah - U finalu Carlsen i Nakamura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na internetskoj stranici chess24.com nastavljen je prvi iz serije Turnira prvaka pod nazivom "Airthings Masters".

Drugog dana natjecanja u tri divizije sa 8, 16 i 32 igrača u međusobnim susretima sastali su se pobjednici i poraženi u prvom kolu.

U polufinalnim susretima Divizije I oba dvoboja završena su neodlučenim rezultatom 2-2. Magnus Carlsen je dobio prvu partiju protiv Arjuna Erigaisija, koji je uzvratio u trećoj partiji, a Wesley So i Hikaru Nakamura remizirali su sve 4 partije.

Odluka o finalistima pala je nakon doigravanja u kojem su Carlsen i Nakamura sa crnim figurama i vremenskim hendikepom održali remi vrijedan pobjede.

Tako su konačni rezultati bili: Carlsen-Erigaisi 3-2 i Nakamura-So 3-2.

U susretima poraženih u prvom kolu Alireza Firouzja je doživio novi šok porazom od Alekseja Sarane s 2-0, a Dommaraju Gukesh je nastavio seriju uspješnih igara pobjedom nad Raufom Mamedovom nakon doigravanja s 2-1.

U susretima pobjednika u prvom kolu Divizije II pravu senzaciju priredio je Aleksandr Predke pobjedom 3-0 nad izazivačem svjetskog prvaka Ianom Nepomniaščijem: Predke-Nepomniašči 3-0, Yu-Kravtsiv 3-1.

U susretima poraženih u prvom kolu Divizije II dva su dvoboja odlučena nakon dvije partije: Lazavik-Pichot 1,5-0,5 i Kramnik-Ghosh 1,5-0,5, a dva su odlučena nakon doigravanja: Sadhwani-Dubov 1-2, Bluebaum-Deac 2-1.

U susretima pobjednika u prvom kolu Divizije III postignuti su ovi rezultati: Praggnanandhaa-Pranav 2-0, Lenderman-Martinez 1,5-0,5, Sevian-Maghsoodloo 1,5-0,5, Bortnyk-Le T.M. 2-1.

U susretima poraženih u prvom kolu Divizije III postignuti su ovi rezultati: Tabatabaei-Theodorou 1-2, Svidler-Demidov 0,5-1,5, Matlakov-Dreev 1-2, Yoo-Oparin 1-2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of