BOĆANJE

Pula u derbiju prvi put ostala bez bodova ove sezone, Labinjanke slavile

| Autor: Boris VIDULIN
STOPOSTOTNA I U DERBIJU - Ria Vojković (Pula) (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

STOPOSTOTNA I U DERBIJU - Ria Vojković (Pula) (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nakon sedam uzastopnih pobjeda u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji, pobjednički niz Suada Zemunovića, voditelja obje boćarske ekipe iz Pule, ovog je vikenda stao. Najprije je s boćarima doživio poraz u istarskom derbiju protiv Istre Poreč, a samo devetnaest sati kasnije isto se dogodilo i s boćaricama koje su u derbiju poražene od Čavle ŠB 15:9. Unatoč tome, Puljani i Puljanke su i dalje uvjerljivo vodeći, porazi su tek unijeli malo više neizvjesnosti u nastavak sezone.

Čavle mlađe i svestranije

- U nedjelju su do izražaja došli domaći tereni gdje se većina mojih suigračica nije najbolje snašla. Kako to ima veliki utjecaj kod valjanja, mogu reći da je to bilo presudno, rekla je Ria Vojković, reprezentativka u pulskim redovima. - Nekako se domaćin brže snašao i "dobio ruku".

Isto tako Nives Jelovica nije bila u očekivanom izdanju i upisale smo prvi prvenstveni poraz. Teško je ako će se klub oslanjati samo na bodove dvije ili tri igračice i onda kada one zakažu, stigne poraz, iako ću naglasiti da su se sve moje suigračice itekako podignule od kada smo Jelovica i ja u Puli i nikako ne mogu reći da sve ovisi o nama. Boćarice Čavli su mlađe od nas i svestranije, u smislu da mogu igrati i brzinske discipline i valjanje, pa mogu malo više od nas kombinirati.

Nama to malo nedostaje, iako ima naznaka da se i u tom segmentu dižemo, no ne ide to preko noći, dodala je Vojković koja je Puli donijela tri pobjede, kao što se i očekivalo. Malih problema imala je u disciplini pojedinačno gdje je u zadnjoj "butadi" imala 6:8, ali je osvojila tri poena i u konačnici pobijedila.

Poraz nije dobrodošao, ali nije poremetio nikakve planove Puljanki.

Klub dignut na višu razinu

- Prvenstvo se igra na način da nakon osnovnog dijela sezone prvoplasirani igra protiv ekipe na četvrtom mjestu, a onaj na drugom protiv trećeplasirane ekipe i to na svom terenu i u gostima.

Pobjednici igraju veliko finale, također dva susreta, najprije kod slabije plasirane momčadi pa onda kod bolje, a u slučaju neriješenog rezultata i treći se susret igra kod bolje plasirane ekipe odmah sljedeći dan i tu će se dobiti prvak države. Dakle, ovaj poraz nam nije donio ništa loše, sada smo osjetile gorčinu poraza i vidjele gdje moramo dodatno raditi kako nam se to ne bi dogodilo i u budućnosti.

Želimo biti prve, radimo na tome, trenira se predano i suigračice su sigurno bolje nego prije par mjeseci. Podignuli smo klub na višu razinu, a svakom novom utakmicom stječemo dodatno iskustvo, koje će nam pomoći, ne da ostanemo tu gdje jesmo već da učinimo i korak više. Ne mogu tvrditi da smo najbolje, Čavle ŠB su odlične, ali ćemo sve učiniti da na kraju budemo prve, najavila je Ria Vojković, jedna od najistaknutijih boćarica u ligi.

Labinjanke su uvjerljivo pobijedile Mariniće, jedinu ekipu bez boda i to uvjerljivom igrom u tehničkim disciplinama pa im vjerojatno predstoji borba s Kastvom za poziciju broj četiri koja vodi u doigravanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of