BOĆANJE

PULJANI DRUGI PUT UZASTOPNO NA "FINAL FOUR-u": Idemo u Rijeku da nam ne upropaste i sljedeću sezonu. I NEĆEMO SE PREDATI

| Autor: Boris VIDULIN
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Naša razmišljanja su išla u smjeru da se samo pojavimo u Rijeci, pa predamo, ali i od toga smo odustali jer želimo pokazati da smo sportaši i na terenu pokazati tko je najbolji, a ne na nekim sjednicama gdje se odlučuje tko će zauzeti koje mjesto. Iz tog razloga ne samo da ćemo doći, već ćemo se u Rijeci pojaviti dan ranije, rekao je voditelj Puljana Suad Zemunović

Ovog se vikenda u boćarskom centru Podvežica u Rijeci igra završni turnir boćarskog prvenstva Hrvatske. Nakon što je prekinuto prvenstvo tri kola prije kraja osnovnog djela, odluka Izvršnog odbora je da se o prvaku odluči na završnici najboljih četiri momčadi, temeljem plasmana u trenutku prekida prvenstva. To znači da će se u subotu u prvom polufinalnom susretu, u 9.30 sati, sastati Pula i Zrinjevac, dok je u 15.30 sati na rasporedu susret Vargona i Bistona. Pobjednici će se u nedjelju, od 14 sati odlučiti o novom prvaku Hrvatske, naslovu koji je prošle godine u Puli nad domaćinom osvojila momčad porečke Istre.

Pula je jedini klub iz najbolja četiri, koji je nakon odluke Izvršnog odbora HBS-a, dvojio da li će uopće otputovati na završnicu, smatrajući da su oštećeni za neodigrani susret s Vargonom na svom boćalištu.

- Bio sam posve ozbiljan kada sam rekao da nećemo doći u Rijeku na završnicu, ali imali bi posljedice u sljedećoj sezoni pa smo odustali. Naime, osim novčane kazne, po pravilniku bi nam oduzeli nekoliko bodova za sljedeće prvenstvo, a to si ne možemo dozvoliti. Kako kreće novi format natjecanja, bit će dvije lige s po osam klubova, vjerojatno će samo dva prvoplasirana ući u završnicu, pa bi nam ti negativno bodovi mogli zatrebati. Eto, to je jedini razlog zbog kojeg ćemo ipak doći u Rijeku. Upropastili su nam ovu sezonu i neću im dopustiti da to učine i sljedeću. Naša razmišljanja su išla i u smjeru da se samo pojavimo, pa predamo, ali i od toga smo odustali jer želimo pokazati da smo sportaši i na terenu pokazati tko je najbolji, a ne na nekim sjednicama gdje se odlučuje tko će zauzeti koje mjesto. Iz tog razloga ne samo da ćemo doći, već ćemo se u Rijeci pojaviti dan ranije, kroz šalu je rekao "alfa i omega" Pule, Suad Zemunović, uoči polufinalnog susreta sa Zrinjevcem.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter