BOĆANJE

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE Porečanima derbi u Rijeci, visoke pobjede Pule i Pazina

LAKO S NOVAKOM - Pazinski boćari nisu imali problema s Lovranom (Danilo MEMEDOVIĆ)

LAKO S NOVAKOM - Pazinski boćari nisu imali problema s Lovranom (Danilo MEMEDOVIĆ)


Vesele sve tri pobjede istarski predstavnika, od kojih svakako valja izdvojiti onu Istre Poreč na riječkoj Podvežici. gdje su u derbiju uvodnog kola svladali Vargon 15:11. Uspješnu premijeru imali su i Puljani na splitskim Gripama, kao i boćari Pazina na svojim jogima protiv novaka u ligi Lovrana

Susretima 1. kola krenulo je najjače boćarsko ligaško natjecanje, a da su spremni dočekali sezonu pokazali su favoriti koji su odmah na startu pobjedama opravdali očekivanja. Pritom vesele sve tri pobjede istarski predstavnika, od kojih svakako valja izdvojiti onu Istre Poreč na riječkoj Podvežici gdje su u derbiju uvodnog kola svladali Vargon 15:11. Uspješnu premijeru imali su i Puljani na splitskim Gripama, gdje su, nekako puno lakše od očekivanog, svladali omišku Gorčinu 18:8. Očekivana je, pak, bila pobjeda koju su upisali boćari Pazina na svojim jogima protiv novaka u ligi Lovrana, kojemu nisu dali da se baš naigra te su im prepustili svega pet punti i ostvarili najuvjerljiviju pobjedu kola (21:5). Uvjerljivi, no ne kao i prošle sezone, bili su na otvaranju i boćari aktualnog prvaka Zrinjvca, koji su kod kuće svladali Biston Brela 15:11.

U jednom smjeru

U Pazinu se, dakle, vozilo od početka u jednom smjeru. Pobjedama su susret otvorili reprezentativac Alen Guštin pojedinačno klasično i dva para Valter Ivančić i Filip Matijašić te Robert Sergo i Nini Stranić. Kiksala je trojka Jurman – Gržinić – Vretenar. Susret je riješen već na "tepisima" gdje je Luka Marcan podijelio bodove s Bradičićem u brzinskom izbijanju, dok je sve ostalo otišlo na domaću stranu. Zanimljivo je pritom bilo vidjeti novi štafetni par domaćina, Alena Guština i Ninija Stranića, koji su sasvim zadovoljavajuće odradili ulogu i pogodili 46 boća iz 56 izbačaja. Do kraja još su dva punta osvojili lovranski boćari, a upisao ih je Pazinjan Albert Ivančić, koji je bio inspiriran protiv Serga u pojedinačnom klasičnom (8:13). Susret je ujedno bio prilika za prigodni poklon i tortu Filipu Matijašiću, koji se na Svjetskom prvenstvu juniora održanom 24. do 28. prošlog mjeseca u kineskom Jiaxingu okitio brončanom medaljom u parovima zajedno s Lukom Gašparom. Potencijal je protiv Lovranaca mladi Cerovljan pokazao s dvije ostvarene pobjede, u igri spomenutog para i u završnici u trojci zajedno s Jurmanom i Šestanom, još dvojicom mladih pazinskih boćara. Tri pobjede imali su na kraju Valter Ivančić, Alen Guštin i Nini Stranić. (M. PILAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter