ISTRA 1961

Podigla se prašina oko dijela odštete za Diona Drenu Belju koju Osijek treba usmjeriti u Pulu

Vjerujemo da ćemo postići rješenje ove situacije s obzirom da između naših klubova postoje dobri odnosi. Naša dosadašnja suradnja s Osijekom uvijek je bila kvalitetna te ne sumnjamo da će tako biti i u slučaju isplate dijela transfera koji nam pripada povodom odlaska Belje u Augsburg, rekao je predsjednik Istre 1961

| Autor: Ivica Cerovac
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Dosta se prašine podiglo oko vijesti koja se pojavila u određenim medijima, a po kojoj je Augsburg isplatio Osijeku tri milijuna eura odštete za transfer Diona Drene Belje, a potom Osječani nisu dogovorenih deset posto od tog iznosa prebacili Istri 1961 u čijim je redovima mladi hrvatski reprezentativac proveo prošlu sezonu na posudbi. Iz Gradskog vrta nisu po tom pitanju željeli izlaziti s nikakvim službenim priopćenjima, no neslužbene informacije kažu kako novac još nije "legao" na njihov račun, jer rok za to istječe 15. veljače, a kada ga njemački prvoligaš uplati, na "Drosinu" će stići dogovoreni iznos.

 Do rješenja bez sporova

- Nemamo saznanja da li su Nijemci već uplatili novac ili ne, ali vjerujemo da će nas Osječani obavijestiti o tome te da ćemo sve riješiti bez potrebe ulaska u bilo kakve prijepore, sporove ili arbitraže. Mi nismo vidjeli ugovor potpisan s Augsburgom, no javljeno nam je da je po njemu njemački prvoligaš dužan isplatiti dogovoreni iznos do sredine sljedećeg mjeseca te očekujemo da cijela ova priča bude riješena tijekom veljače, rekao je Branko Devide Vincenti, predsjednik Istre 1961. - Vjerujemo da ćemo postići rješenje ove situacije s obzirom da između naših klubova postoje dobri odnosi. Naša dosadašnja suradnja s Osijekom uvijek je bila kvalitetna te ne sumnjamo da će tako biti i u slučaju isplate dijela transfera koji nam pripada povodom odlaska Belje u Augsburg.

Uz fiksni iznos koji Augsburg treba isplatiti Osijeku za Beljin transfer, dogovoreni su i određeni bonusi oko kojih su se pojavili prijepori, jer na "Drosini" smatraju da im pripada i dio tog kolača, s čime se u Gradskom vrtu ne slažu. S druge strane, Istra 1961 ne krije da i ona ima određena dugovanja prema Osijeku, a tiču se transfera Roberta Miškovića, koji je ovog ljeta iz Pule preselio u redove Banika iz Ostrave.

 Prebijanje duga za Miškovića

- Kako nam je Mišković stigao iz Osijeka, tom je prilikom dogovoreno da će oni dobiti određeni postotak od njegovog sljedećeg transfera i otud ta potraživanja Osječana prema nama nakon što je on preselio u Češku. Riječ je o neusporedivo manjem iznosu od onog kojeg mi trebamo dobiti za Belju i namjera nam je da to također sada riješimo te ćemo vjerojatno umanjiti ukupni iznos za ono što im mi dugujemo za Miškovića, istaknuo je Vincenti, osvrnuvši se i na famozne bonuse. - Pitanje da li se postotak primjenjuje i na varijabilni dio transfera Belje u Augsburg, a to su bonusi, stvar je tumačenja samog ugovora. Mi, naravno, držimo da nam pripada taj dio, dok vjerujem da će nam to Osječani, čisto iz poslovnih razloga, pokušati osporiti. No, isto tako vjerujem da ćemo i oko tog dijela postići dogovor, ali o tome možemo razgovarati onog trenutka kad se ti bonusi ostvare, odnosno ako se ostvare. Bilo kako bilo, odnosi između Istre 1961 i Osijeka su korektni kakvi i trebaju biti između dva prvoligaška kluba te sam uvjeren da će takvi i ostati.

Grupacija Baskonia-Alaves, vlasnik pulskog prvoligaša, navodno još uvijek čeka da joj Osijek isplati odštetu za Ramona Miereza, a taj je transfer zaključen u ljeto 2021. godine.

- To je isključivo priča između Osijeka i Alavesa s kojom Istra 1961 nema ništa. Mi nemamo nikakva potraživanja vezana uz Miereza i, da budem iskren, nemam nikakva saznanja da li postoje još neka dugovanja vezana uz taj transfer, zaključio je Vincenti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini