ZAGREB

NBA ove sezone uvodi nove nagrade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uprava sjevernoameričke profesionalne košarkaške NBA lige ove će sezone uvesti nekoliko novih nagrada od kojih je jedna za momčad koja bude najbolja nakon regularnog dijela sezone.

Nagrada u obliku kristalne kugle koja se sastoji od 82 ploče i ima bazu sa stupovima i krugovima koji simboliziraju dvije konferencije Istočnu i Zapadnu, nazvana je Maurice Podoloff Award, po prvom povjereniku NBA lige, a dodjeljivat će se najboljoj  momčadi nakon regularnog dijela sezone.

Da je nagrada bila dodijeljena prošle sezone, osvojili bi je Phoenix Sunsi za učinak od 64-18 u 82 utakmice regularnog dijela sezone. Phoenix je kasnije ispao u doigravanju protiv od Dallas Mavericksa.

U dosadašnjem dijelu sezone najbolje stoji Boston s omjerom pobjeda i poraza 20-5.

Osim ovog trofeja, NBA je odlučila uvesti još neke. Tako će Trofej Joe Dumars, nazvan po bivšem velikanu Detroit Pistonsa i članu Kuće slavnih koji je osvojio inauguralnu NBA nagradu za sportsko ponašanje 1995./96., biti dodijeljen igraču koji najbolje predstavlja ideale sportskog ponašanja na terenu.

Trofej Red Auerbach Trophy nazvan je po legendarnom treneru Boston Celticsa, a dobit će ga trener godine.
Trofej Twyman-Stokes odaje počast Twymanu, koji je podržao suigrača Mauricea Stokesa nakon što se ozlijedio u utakmici i kasnije obolio od encefalopatije. Taj će trofej biti dodijeljen NBA suigraču godine, a trofej prikazuje Twymana s rukom oko Stokesa koji ga vodi i podržava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater