LAUSANNE

MOO: OI mladih 2026 u Dakru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Olimpijske igre mladih u senegalskom Dakru, prvotno planirane za 2022., a zatim odgođene za četiri godine zbog pandemije koronavirusa, održat će se od 31. listopada do 13. studenog 2026., objavio je danas Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Pri određivanju datuma 14-dnevnog natjecanja Izvršni odbor organizatora uzeo je u obzir "školski i fakultetski raspored, kako bi se što bolje prilagodio programu sportaša, vremenskim uvjetima, drugim sportskim događanjima i međunarodnim proslavama", objavio je MOO.

Dakar-2026, prvi olimpijski događaj na afričkom tlu, također će se poklopiti s Danom afričke mladeži 1. studenoga, "omogućujući školskoj djeci da imaju više vremena za sudjelovanje i doprinos igrama".

Pokrenute u Singapuru 2010. kao prve Ljetne igre, te u Innsbrucku 2012. s prvim zimskim igrama, Olimpijske igre mladih okupljaju sportaše između 15 i 18 godina, tijekom programa inspiriranog Olimpijskim igrama, ali koji također omogućuje testiranje novih disciplina.

Posljednje Zimske igre mladih održane su u Lausanni 2020. godine na kojima je sudjelovalo 1872 mladih sportaša, a sljedeće će se održati 2024. godine u Južnoj Koreji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter