NAJNOVIJEI DVOJE PULJANA OVJENČANO ZLATOM

Otvoreno prvenstvo Poljske: HRVATSKI PARABOĆARI OSVOJILI ZLATO

Davor Komar (Arhiva)

Hrvatski boćari Davor Komar iz BKOSIŽ "Istrijana" iz Pule, njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ "Željko Klepač – URIHO" iz Zagreba osvojili su zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Poljske u paraboćanju u BC4 kategoriji koje je održanom u Poznanju.

Hrvatski par je do zlata došao uvjerljivim pobjedama nad njemačkim parom (5-2), slovačkim parom (4-2), ukrajinskim parom (3-2), da bi u borbi za zlato savladali Ruse Ivana Frolova i Sergeja Safina sa 5-3.

“Uspjeli smo u našoj velikoj želji da savladamo gotovo sve ponajbolje parove svijeta. Konkurencija je doista bila jaka. Kada kažem da smo bili uvjerljivi protiv aktualnih paraolimpijskih i svjetskih prvaka Slovaka samo to je dovoljno. No, osim njih svi ostali naši konkurenti spadaju trenutno u prvih deset ponajboljih parova svijeta," kazao je Komar koji je u pojedinačnoj konkurenciji izgubio u četvrtfinalu od Slovaka Andrejčika sa 1-4.

"Njega sam pobijedio šest puta uzastopce, ali ovoga puta je Slovak bio bolji, tako da sam ove godine ostao bez odličja u pojedinačnoj konkurenciji."

Hrvatske paraboćare do kraja sezone očekuje nastup na Svjetskom kupu u Dubaiju u prosincu.

"Tu valja trasirati naš odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Ako u Dubaiju ostvarimo ovakav rezultat kao u Poljskoj tada sam uvjeren 100% da smo udarili vizu za 17. POI", zaključio je Komar.

U pojedinačnoj konkurenciji valja još istaći nastup Marka Turkovića, člana BKOSI “Marijan Dobrinčić” iz Velike Gorice, koji je u kategoriji BC2 zaustavljen u četvrtfinalu.

U Poznanju je nastupilo 80-tak paraboćara iz 13 europskih zemalja, a hrvatske boje branilo je njih devet. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam