NAJNOVIJESARA SIMOVIĆ

KANAĐANKA S HRVATSKIM DRŽAVLJANSTVOM KOŠARKAŠKU KARIJERU NASTAVLJA U PULI: Sve mi je ovo jedna velika nepoznanica

Sara Simović (D. ŠTIFANIĆ)

Ovo mi je novi početak i nestrpljiva sam da sve krene i da počnemo igrati utakmice, kako bih vidjela na što to liči i gdje sam ja u cijeloj toj priči, rekla je Simović

"U zadnjoj godini na fakultetu imala je odličnu statistiku, u nekoliko kategorija bila je među deset najboljih igračica tamošnje lige te se našla i na širem spisku kanadske reprezentacije, ali odbila je poziv jer joj je želja danas-sutra zaigrati za Hrvatsku. Riječ je o ambicioznoj djevojci kojoj će igranje u Puli odlično doći da se navikne na europsku košarku i potom će se sigurno oprobati u nekoj jačoj ligi, a dotad će svojim igrama pomoći nama u ostvarenju željenih rezultata."

Tim nam je biranim riječima trener košarkašica Pule Črnja Toursa Ivan Đukić najavio svoju novu akviziciju Saru Simović, Kanađanku s hrvatskim državljanstvom čiji je otac Puljanin, a u najvećem istarskom gradu žive njegovi roditelji koje je prijašnjih godina posjećivala te joj samim tim sredina u kojoj će nastaviti karijeru nije nepoznata.

- Otac je dolazio u Hrvatsku puno češće od mene, svake godine dva-tri puta kako bi vidio roditelje, dok sam ja ovdje uglavnom stizala preko ljeta, za vrijeme školskih praznika i mislim da sam dosad bila šest ili sedam puta. Kako sam u košarci od malih nogu, krenula sam je igrati s pet godina i još uvijek me drži ljubav prema njoj, jednom sam tijekom mog boravka u Puli, mislim da je to bilo prije pet ili šest godina, trenirala u ovdašnjem klubu i tom prilikom upoznala trenera Đukića, tako da ipak ne dolazim u potpuno nepoznatu sredinu - rekla je, na odličnom hrvatskom jeziku, 23-godišnja Sara Simović.

- Obitelj mi živi u Nanaimu, gradu na otoku Vancouveru u provinciji Britanska Kolumbija i kod nas doma uvijek se pričalo miješano. Bilo bi malo hrvatski, malo engleski pa mi tako i ovdje s vremena na vrijeme pobjegne neka engleska riječ ili se u danom trenutku ne sjetim kako se to kaže na hrvatskom, ali brzo ću u potpunosti ovladati jezikom.

Dolazak u redove pulskog prvoligaša bit će za Saru prvi susret s europskom košarkom. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam