NAJNOVIJE


DAVOR RADMANOVIĆ

BIVŠI IGRAČ RUDARA, ISTRE I RIJEKE VRATIO SE U PULU KAO TEAM MANAGER ISTRE 1961: Povratak rodnom gradu


U Španjolskoj živim već 31 godinu. Ispada da sam pola života proveo tu u Istri, a pola tamo. Sve mi je tamo, familija, djeca, unuci… Ali nikad nisam zaboravio Istru. Nostalgija me uvijek vuče ovamo, a ovo s Istrom 1961 mi se poklopilo, i profesionalno i privatno, rekao je Radmanović, Labinjan rođen u Puli

Nema ljepšeg nego kad je team manager nogometnog kluba ujedno i jedna od igračkih legendi Pule i Istre. Jest da je Davor Radmanović samo dvije godine nosio dres Istre, ali svi oni koji su imali tu privilegiju da te, sad daleke od 1981. do 1983. godine gledaju kako je ovaj plemeniti vezni igrač dirigirao igrom pulskog kluba u Republičkoj ligi, zasigurno ga se sjećaju. Naravno, sjajan je trag prethodno ostavio i u matičnom labinskom Rudaru, kao i u Rijeci s kojom je osvojio dva Kupa, ali i bio sudionikom onih čuvenih utakmica s Real Madridom u Kupu UEFA. Potom ga je život odveo u Španjolsku i sad se upravo sa Španjolcima vratio u Pulu postavši team manager Istre 1961, ujedno i prevoditelj Španjolcima na čelu pulskog prvoligaša.

Dakle, vi ste?

- Osjećam se kao Labinjan, Istrijan i Hrvat - s ponosom je rekao Davor Radmanović i potom se prepustio uvlačenju u prošlost. - Rudar? Na spomen tog kluba prvo mi na pamet padaju moji igrački počeci, emocije i sve ostalo. Bez Rudara ne bih prošao sav ovaj put i stigao do kuda sam stigao. U Rudaru sam igrao od 1970. do 1976. godine. Pripadao sam sjajnoj juniorskoj generaciji koja je uvijek bila prva gdje god nastupala i potom smo u svojoj prvoj seniorskoj sezoni uveli Rudar premijerno u Republičku ligu. Nerado spominjem imena iz straha da nekoga ne preskočim, ali ako govorimo o trenerima, u juniorima su nas vodili Giovani Privrat i Ljubo Vilić, a poslije u seniorima Ljubo Vilić i Veljko Naumović. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter