NOVE BIZARNOSTI NA NOGOMETNIM TERENIMA POLUOTOKA

Istarski suci na poluvremenu utakmice "skupljali" snagu uz cigarete i pivo

| Autor: B. VIDULIN
Sudačka trojka utakmice u Petroviji

Promjenom predsjednika NSŽI-ja mnogi zagovaraju da je krajnje vrijeme da se promjene i neke druge
strukture u samom savezu. Na najvećem su udaru suci, odnosno njihova organizacija za koju će i čelni čovjek NSŽI-ja Darko Raić Sudar reći da će u tom segmentu imati najviše problema. Da je to upravo tako potvrđuje svako novo kolo pod ingerencijom Istarskog saveza, koje donosi bizarne stvari iz sudačkog poziva.

 
 

Tako će, primjerice, sudačka trojka Vidoje Filipov, Josip Budimir i Željko Vukojević, na poluvremenu utakmice Treće ŽNL sjever Petrovija - Momjan 1947 sjesti ispred svlačionica, zapaliti cigaretu i alkoholom utažiti žeđ te skupiti snagu za nastavak utakmice. Doduše, kod pomoćnika se na fotografiji ne može razaznati o kojem se piću radi, možda je samo voda, no glavni sudac definitivno pije pivo. Dali je to kršenje kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika pokazat će sljedeći bilten ali sama činjenica da delegat Ivica Vladić nije u službenom zapisniku spomenuo navedena događanja govori da se možda nije dogodilo ništa izvan normalnih okolnosti.

NSŽI ima čudni pravilnik po kojem utakmicu smije suditi ili samo jedan ili sva tri suca, ni u kojem slučaju dva suca. U Buzetu su se pojavila samo dva, Matija Bagarić i Josip Budimir, dok onaj treći delegirani nije došao. Na teren je od početka istrčao prvoimenovani sudac. On nije imao sreće pa se baš na poluvremenu ozlijedio do te mjere da nije mogao suditi drugih 45 minuta. Sva sreća da se na tribini nalazio, tako je to napisao delegat , sudac Josip Budimir koji je sudio drugo poluvrijeme. Iako teoretski postoji mogućnost da se uistinu dogodila ozljeda, dojam je da su se suci snašli i "prevarili" pravilnik. Za nadati se da će se ozlijeđeni sudac brzo oporaviti bez obzira što je prvenstvu kraj.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum