NAJNOVIJELABINJANI PORAŽENI U SUSJEDSKOM DERBIJU

SLIJEDI ISTARSKI DERBI S POREČOM "Kovarima" unatoč porazu rezultati išli na ruku

Alen Griparić

U Rijeci smo mogli jako puno toga riješiti, ovako smo u istoj poziciji kao i prije ovog kola. Dobra je činjenica da u međusobnim susretima stojimo bolje od Riječana i Vinkovčana, no, za siguran ulazak u Ligu za prvaka i dalje nam treba jedna pobjeda u gostima i obje kod kuće, kaže Alen Griparić, kapetan Rudan Labina

 

Iako su u Rijeku otišli prepuni optimizma i želje da s dva boda dođu na korak od Lige za prvaka labinski su rukometaši još jednom ostali prekratki u utakmici u kojoj su imali svoje prilike, ali su ih slaba igra s vanjskih pozicija i još slabiji ulazak u utakmicu, odveli u poraz. Gubitak utakmice, koji im u konačnici ništa nije oduzeo jer su i svi konkurenti ostali na istim pozicijama, može izazvati žal jer se u Rijeci moglo više.

Mlaki kao početnici

- Ne znam što da pametno kažem, govori kapetan Alen Griparić. - Iako smo cijeli tjedan radili na tome da ispravimo pogreške iz utakmice sa Spačvom, ponovno smo u utakmicu ušli izuzetno mlako kao nekakvi početnici, a ne igrači koji bi svojim iskustvom trebali biti u prednosti nad našim suparnicima. Previše tehničkih pogrešaka, krivo predanih lopti te napadačke nemoći, odmah na početku usmjerili su utakmicu i usudim se reći da smo je izgubili već u prvih dvadeset minuta. Kasnije smo se vraćali, ali smo potrošili previše snage da bi u potpunosti preokrenuli utakmicu i na kraju se sve svelo na dvije-tri lopte koje su domaći, iako bi trebali biti neiskusniji od nas, odigrali mirno i staloženo te zasluženo pobijedili. Šteta, znali smo što nam je ta utakmica značila i što nam je mogla donijeti i imali smo prilike. Ovaj tjedan moramo svi skupa sjesti, porazgovarati o igri i spremiti se za subotnju utakmicu što bolje, jer nemamo vremena za plakanje.

Gledajući statistiku uistinu su im se Riječani uvelike nudili, ali s toliko pogrešaka teško je pobijediti i manje kvalitetnije momčadi od Zameta. Ali, u svakom zlu ima i neko dobro, pa su "kovarima" ostali rezultati išli na ruku i još uvijek sami odlučuju o svojoj sudbini.

- Baš nam je zbog toga još više žao utakmice u Rijeci jer smo mogli jako puno toga riješiti s pobjedom. Ovako smo u istoj poziciji u kakvoj smo bili i prije ovog kola, uz konstataciju da su uz Dubravu, vrlo vjerojatno svoje mjesto u Ligi za prvaka osigurali i naši susjedi iz Poreča i Umaga. Preostalog četvrtog sudionika moramo tražiti između nas, Sesveta, Spačve, pa možda i Zameta, a dobra je činjenica da u međusobnim susretima stojimo bolje od Riječana i Vinkovčana. No, za siguran ulazak u Ligu za prvaka i dalje nam treba jedna pobjeda u gostima i obje kod kuće i napravit ćemo sve da u tome i uspijemo, ističe Griparić.

Labinska dvorana neosvojiva

Slijedi istarski derbi s Porečom, koji je i u prvoj utakmici bio pun naboja i napetosti.

- Pa takvi su svi dvoboji u kojima igramo mi Istrijani između sebe. Čisto sumnjam da će i ovaj biti nešto drugačiji. Možda nam na ruku ide činjenica da su Porečani sve svoje probleme riješili u utakmicu s Dubravom i da će u utakmicu doći puno opuštenije nego u onu prvu u kojoj su bili napaljeni i u kojoj su oni imali imperativ pobjede. Sada je situacija potpuno obrnuta, mi nemamo drugog izbora osim pobjede i napravit ćemo sve da do nje i dođemo. No, puno toga moramo popraviti u odnosu na prethodna dva susreta, a posebice taj famozni ulazak u utakmicu jer ukoliko uđemo na način na koji smo ušli u ove prethodne dvije, bojim se da bi to moglo biti pogubno. Porečani su puno iskusnija i kvalitetnija momčad od Zameta i Spačve te bi sigurno te naše pogreške iskoristili bolje od njihovih prethodnika. Pred nama je cijeli tjedan da ispravimo pogreške i odigramo onako kako znamo te da još jednom pokažemo svima da je labinska dvorana za svih neosvojiva tvrđava, zaključuje kapetan "kovara". (Robi FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam