RUKOMET

VELIKO PRIZNANJE ZA MLADU RUKOMETAŠICU UMAGA: Leonarda Černeka igra za Hrvatsku na EYOF-u

Bez imperativa ćemo nastojati odigrati protiv Norvežanki, Njemica i Crnogorki u skupini kako bi se plasirali u drugi krug. Za to će trebati izboriti jedno od dva prva mjesta. Atmosfera je u reprezentaciji vrlo dobra i u takvu raspoloženju dat ćemo sve od sebe da izborimo polufinale, rekla je mlađa kadetkinja Umaga Černeka

| Autor: Mijat GAVRAN
S REPREZENTACIJOM U BANSKOJ BYSTRICI - Leonarda Černeka (Snimio Mijat Gavran)

S REPREZENTACIJOM U BANSKOJ BYSTRICI - Leonarda Černeka (Snimio Mijat Gavran)


Kako to i priliči Gradu rukometa, čak i u natjecateljskoj stanci, ugodnih vijesti o uspjesima umaških ambasadora trofejnog sporta nikada ne nedostaje. Prava ili bolje rečeno istinska ugoda u ovom uzavrelom vremenu su najnovija postignuća Josipa Đukesa i Leonarde Černeka. Naime, Đukes je u kratkom ovoljetnom razdoblju s izabranom hrvatskom vrstom osvojio tri zlatne medalje, onu na SP, na Svjetskim igrama i na Beach handball Global touru u rukometu na pijesku. O tome će više riječi biti u zasebnoj priči, dok je mlada reprezentativka Černeka u pohodu na, moguće i novo odličje na Europskom olimpijskom festivalu (EYOF) za mlađe kadetkinje, u slovačkoj Banskoj Bystrici.

Poslije dva pripremna tjedna u Zadru i Ivanić Gradu za tu smotru, 16-godišnja Umažanka je iznova zadobila povjerenje izbornika Vedrana Krkača i u krugu je 15 odabranih djevojaka koje će braniti boje Hrvatske na EYOF-u. S optimizmom svi očekuju ovo natjecanje poslije EP-a i nedavnog osvajanja srebrnih medalja na Mediteranskim igrama, u travnju.

– Iako su pripremni ciklusi bili jako naporni, sve je okončano na opće zadovoljstvo stručnog stožera i nas igračica koje s nestrpljenjem očekujemo ovo izazovno natjecanje. Bez imperativa ćemo nastojati odigrati protiv Norvežanki, Njemica i Crnogorki u skupini kako bi se plasirali u drugi krug. Za to će trebati izboriti jedno od dva prva mjesta. Znamo da će to biti izuzetno teško, ali ne gubimo nadu. Atmosfera je u reprezentaciji vrlo dobra i u takvu raspoloženju dat ćemo sve od sebe da izborimo polufinale, rekla nam je Leonarda Černeka.

Danas su suparnice "kockastim" nadama Norvežanke, sutra Njemice, a u srijedu Crnogorke. U drugoj skupini igraju reprezentacije mlađih kadetkinja Danske, Mađarske, Rumunjske, te domaćin Slovačka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of