RUKOMET

UZ BOK PRVAKINJAMA: "Žuto-plave" pobjedničkim plesom u Splitu obilježile četvrti uspjeh iz četiri susreta

| Autor: Mijat GAVRAN
IMAJU STOPOSTOTAN UČINAK - Rukometašice Umaga (Snimio Mijat Gavran)

IMAJU STOPOSTOTAN UČINAK - Rukometašice Umaga (Snimio Mijat Gavran)


Ni najoptimističnije pristalice umaškog ženskog rukometa nisu ni u snovima mogle takvo što predvidjeti - nikad uspješniji start "lavica" u 13. godini prvoligaškog igranja. Start koji ih je doveo na vrh ljestvice, uz bok prvakinjama iz Podravke. Je li to naznaka da bi "žuto-plave" u aktualnoj natjecateljskoj godini mogle do najznačajnijeg dometa u svojoj bogatoj povijesti, ostaje nam doznati u vremenu koje je pred nama.

O dosadašnjim postignućima umaških rukometašica najpozvanija je govoriti struka, odnosno treneri koji rade s njima i vode ih kroz natjecanje. Sugovornik nam je prvi trener Bruno Maros koji jednako kao i u svakoj prigodi, bez velikih najava proživljava sva zbivanja.

– Nakon prekida drugog, odnosno proljetne dionice prvenstva u kojem smo vodili borbu za očuvanje statusa, imali smo vremena za pomniju analizu i promišljanje što i kako dalje. Preko ljeta smo uspjeli pronaći kvalitetna pojačanja, ponajprije s osobnim karakternim vrlinama, ali i sportskim vrijednostima i iskustvom, Ponajprije smo tu mislili na obrambene odlike igračica s ciljem nadogradnje postojećeg kadra. Nimalo laku, bolje rečeno delikatnu zadaću riješili smo uspješnije od svih planiranja. Uz Tinu Barišić koja nam se priključila početkom godine, točno smo znali koji nam je profil igračica potreban u ekipi za natjecateljski iskorak. Priželjkivani se scenariji ostvario, uspjeli smo u svoje redove dobiti Marijetu Vidak i Ines Lisjak s kojima smo napokon riješili puno toga. Jednostavno, osnažili smo roster prema zamislima uoči pripremnog razdoblja, doznajemo od trenera umaške ekipe.

Imajući na umu da su "žuto-plave" u prva četiri prvenstvena iskušenja imale ne baš povoljan raspored, ponajprije startnu utakmicu doma s tradicionalno neugodnom ekipom varaždinske Koke, zatim i Osječankama te gostovanja u Pločama i Splitu. Iluzorno je bilo očekivati da će u svim tim iskušenjima Umažanke kraj tih dvoboja dočekati kao pobjednice. No, da je to moguće, pokazale su kapetanica Tea Bunić i suigračice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater