RUKOMET

SUTRA KREĆU LAVICE: Umaški spoj mladosti i iskustva na velikom ispitu

Od iskusnijih igračica ostale smo samo Miočinović i ja te s ovom mladom generacijom krećemo u borbu za bodove. Riječ je darovitim igračicama, ali u prvom redu treba imati na umu njihovu mladost i neiskustvo. Čeka nas naporna sezona, ali vjerujem da je ovo prilika za veću minutažu mladim igračicama, rekla je Ana Jajčević

| Autor: Mijat GAVRAN
OPTIMISTIČKI U NOVU SEZONU – Iskusne "lavice" Nataša Miočinović i Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)

OPTIMISTIČKI U NOVU SEZONU – Iskusne "lavice" Nataša Miočinović i Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)


Subotnjim nastupom protiv Dalmatinke iz Ploča, u sportskoj dvorani Stella maris s početkom u 19 sati, umaške rukometašice započinju novu sezonu u elitnom društvu. Iskusne Ana Jajčević i Nataša Miočinović predvodit će skupinu od desetak mladih suigračica s dobnim prosjekom od 17 godina. Ono što ostaje treneru Valentinu Štinglu kao primarni zadatak je, od raspoloživog kadra složiti pravu kombinaciju "lavica" koja će, prvenstveno u domaćem ambijentu, osvajati potrebite bodove uz pomoć svoje vjerne publike. O pripremnom razdoblju i oglednim utakmicama koji su iza njih te ambicijama za nastupajuću sezonu, više smo doznali od stožernih igračica umaškog kluba.

Obrana temelj uspjeha

– Brojne promjene su se dogodile u ekipi u kratkom vremenu. Počeli su odlasci već poslije najvećeg uspjeha, nakon osvajanja trećeg mjesta u ljeto prošle godine. Neigranje u Europi je utjecalo na to da smo ostali bez pola ekipe. I nakon toga smo imali vrlo dobar igrački kadar koji se počeo osipati tijekom jesenskog dijela da bi do kraja godine ostali bez jedne postave. Nastavak sezone smo odigrale uglavnom s mladim igračicama koje su prošle klupsku školu rukometa i ostali u ligi bez teškoća. Na kraju smo od iskusnijih igračica ostale samo nas dvije i s ovom mladom generacijom krećemo u borbu za bodove. Riječ je darovitim igračicama, ali u prvom redu treba imati na umu njihovu mladost i neiskustvo. One koje su već osjetile kako je igrati u prvoligaškoj konkurenciji sigurno će nam biti od pomoći. Ne sumnjam da će sve one pružiti maksimum i pokazati svu darovitost, ističe najiskusnija "lavica" Ana Jajčević. - Uz svu požrtvovnost i grintu koju iskazuju itekako će nam dobro doći i naklonost sportske sreće, s tim da je svojim odnosom prema igri trebamo izazvati. Čeka nas naporna sezona, ali vjerujem da je ovo prilika za veću minutažu mladim igračicama. Lijepa je prigoda pred njima i nadam se da će iskazati svoje kvalitete. Od velike pomoći bi nam trebale biti i naše golmanice iza kojih je određeno iskustvo. One su svoj potencijal dokazale i prošlih sezona u ligi, ali i u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske čije su članice i Saša Sladić i Lucija Blašković. Da bi im omogućile što bolji učinak, morat ćemo biti disciplinirane u obrani koja je temelj svakog uspjeha. Možda to na početku prvenstva i neće izgledati najbolje, onako kako mi to želimo i možemo. Pojedine igračice su bile spriječene redovno trenirati zbog radnih obveza tijekom turističke sezone. Odigrali smo tri pripremne utakmice koje će treneru pomoći da u startnim utakmicama sastavi najdjelotvorniju ekipu.

Koliko će umaškoj ekipi nedostajati Katarina Raspudić nije potrebno pojašnjavati, dovoljno se samo prisjetiti njenih igara do one nesretne ozljede protiv Lokomotive u Zagrebu. Na sreću se sve dobro završilo, ona se oporavila i nastavlja igrati za labinske "labudice". U potragu se za daljnjom afirmacijom otisnula i Anastasija Krivokapić, a za stanku od rukometa odlučila se Leona Gombar, jedna od trenutačne plejade mladih. Jedina prinova je Mela Mehmedović koja bi na lijevom krilu trebala pojačati konkurenciju. Bilježimo kazivanje i druge iskusne igračice "žuto-plavog" sastava.

Pokazati zube u Umagu

– Ono najteže je prošlo, a to su pripreme u vremenskim uvjetima kakvi su vladali tijekom kolovoza, kada smo uvodni dio odradili na otvorenom. Dobro smo trenirali i kad se uigramo, nadam se da će to biti dosta solidno. Zasad se oslanjamo na vlastite igračke snage, uglavnom mlade, ali ne treba isključiti mogućnost da dobijemo koju prinovu. Jako puno bi nam značila pobjeda na startu protiv neugodne Dalmatinke koja nekoliko sezona ima istu, standardnu ekipu. Ključ za osvajanje bodova bit će igra u obrani, koja bi nam trebala omogućiti što više lakih golova. Nadamo se i potpori naših najvjernijih navijača, jer taj "vjetar u leđa" može biti presudan, posebice u nastupu na otvaranju sezone. Svima bi nam, posebice mladim igračicama, to bio veliki poticaj da pokažemo što se sve može postići i s umnogome mladom ekipom. U domaćim utakmicama posebice moramo pokazati svima "zube" i dati do znanja suparnicama da se bodovi u Umaga neće tako lako osvajati. Da to uistinu i bude tako moramo biti prave, u najboljem svjetlu se pokazati, što ćemo se svojski truditi u svakom nastupu, kazala je Nataša Miočinović.

Otkrile su nam još ponešto naše sugovornice, no uz ono što je svojevrsna njihova i tajna mladih "lavica" za ovu sezonu, sa zadovoljstvom su istaknule zajedništvo koje vlada u ekipi. Sa zahvalnošću mlade igračice prihvaćaju svaki savjet za njihovu i dobrobit ekipe. Imaju im dvije stožerne igračice mnogo toga korisnog pokazati iz vlastita iskustva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini