RUKOMET

PORAZ U KVALIFIKACIJAMA: Umažani ispali iz Premijer lige

KTC - Umag 25:19 (13:7). Poslije devet sezona igranja u Premijer ligi umaški je klub ispao u niži rang. Križevčani su jučer pobijedili s potrebnih 6 razlike i prvi put ušli u elitu. Momčad trenera Lisice bez obzira na 30:24 pobjedu u Umagu, nije zadržala premijerligaški status

| Autor: Mijat GAVRAN
JEDNA OD RIJETKIH SVIJETLIH TOČAKA - Tin Tomljanović (Snimio Mijat Gavran)

JEDNA OD RIJETKIH SVIJETLIH TOČAKA - Tin Tomljanović (Snimio Mijat Gavran)


Drugi kvalifikacijski susret za ostanak u Premijer ligi: KTC - Umag 25:19 (13:7). Gradska sportska dvorana "Ljudevit Modec", Križevci. Gledatelja 500: Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek).

KTC: Šutalo, Haman, Martinović, Vinković 8 (4), Mušlek, Ostarčević, Harča 1, Perajica 8 (1), Maričić 3, Tandara 3, Masnec, Mršić 2.

UMAG: Milin-Ungar, Sv. Matijević, Buvinić 2, Horozović 1, Dizdar, P. Krupić 4, V. Buršić, Tomljanović 4 (2), Majić 1, V. Golik 4 (3), Ćuzović 3.

Sedmerci: KTC 7 (5), Umag 7 (5). Isključenja: KTC 6 minuta, Umag 6 minuta.

Poslije devet sezona igranja u Premijer ligi umaški je klub ispao u niži rang. Sada se nameće jedno od pitanja jesu li umaški rukometaši svoju prigodu za ostanak prokockali na domaćem ili parketu križevačke gradske dvorane. Pokazalo se u oba slučaja da su presudili promašaji u završnici umaške utakmice kada su "plavo-žuti" bili u situaciji da dotuku suparnika. Spasio ih je dobrim dijelom i na ovom susretu jedan od junaka KTC-a vratar Marin Šutalo uz iskusnog Ivana Martinovića koji je također dao svoj doprinos povijesnom uspjehu križevačkog kluba.

Malo što je umaškim igračima polazilo za rukom u prvih pola sata, posebice u prvoj četvrtini. Ni traga igri koju su toliko puta prikazali o čemu najbolje svjedoči rezultatski tijek, ali i sam ishod prvog dijela susreta. Na otvaranju utakmice malo pogodaka, no domaćini su bili uspješniji i u četvrtoj minuti su vodili s 2:0, a Umažani su u međuvremenu zapucali sedmerac. No, ipak u iduće četiri minute stižu do izjednačenja (2:2) pogocima Golika i Tomljanovića iz sedmerca. Točno do sredine prve dionice igralo se i dalje neučinkovito, gol za gol (5:4), da bi potom domaćini u drugoj četvrtini susreta rezultatski odnos iz prve i ove utakmice sveli na - ništicu. Nadoknadili su 6 golova "minusa" iz prvog nastupa Luka Vinković, Matija Perajića i društvo. To je zasigurno bio novi impuls za domaće rukometaši koji su osjetili svoju povijesnu priliku, koju su nakon polusatnog kontroliranja događanja na parketu i potvrdili.

Nastavak nije ponudio ništa novo, osim činjenice da su tek nešto učinkovitiji bili umaški igrači, no nedovoljno za preokret. Izostali su golovi prvih strijelaca Buvinića i Tomljanovića, potonji u nastavku čak nije uspio zatresti protivničku mrežu. Sa četiri gola Petar Krupić je uz realizaciju triju sedmeraca Golika, te tri pogotka kružnih napadača, održavali kakvu-takvu nadu za povoljnim ishodom. Istina je da je drugo poluvrijeme završilo bez pobjednika (12:12) no i u tom slučaju - sveukupni rezultat iz dvaju susreta bio je dovoljan Križevčanima za debi u Premijer društvu. U nekoliko se navrata ukazao tračak nade da Umažani izbore častan poraz i zadrže dojučerašnji status, no ipak je previše bilo promašaja iz (polu)kontri, odnosno obrana vratara. Samo dvaput su u nastavku, točnije u završnici susreta bili u "minusu" za pet golova Umažani 23:18 (54'), i 24:19 u pretposljednjoj minuti. Igrački rutineri Luka Vinković i Matija Perajica su na kraju iskazali svoj igrački potencijal i stekli pravo igranja u Premijer ligi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini