RUKOMET

MATIJA RAĐAKOVIĆ, KAPETAN POREČKOG PREMIJERLIGAŠA, IMA JASAN STAV: Najbolje je poništiti prvenstvo i da nitko ne ispadne

| Autor: Mladen PILAT
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Mišljenja sam da je aktualna odluka o obustavi rukometnih utakmica do 15. travnja samo prolongiranje neizbježnog, a to je da će se u nekom trenutku morati donijeti odluka o kraju sezone, rekao je Matija Rađaković

Nakon Trogira i Kup utakmice, odigrane 11. ožujka u vrijeme dok su još trajali dogovori saveza o nastavku natjecanja ili njihovom otkazivanju zbog nastale situacije, rukometaši Poreča u hladnom su pogonu sukladno odluci donesenoj dan nakon spomenute utakmice da se do 1. travnja obustave sve sportske aktivnosti, uključujući i treniranja. Od tada, 15-tak se dana predviđalo moguće scenarije po pitanju rukometnih natjecanja, da bi prije neki dan prvi čovjek naše krovne rukometne organizacije, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac,?donio?odluku o obustavi svih natjecanja u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili reprezentacije trebali biti domaćini, i to do srijede, 15. travnja.

Drugi strijelac

Ako se sagleda sveopća situacija, donijeta je ambiciozna odluka s obzirom na sva silna ograničenja u svakodnevnici i pozivima na pridržavanje sve strožih mjera, no s druge strane ohrabrujuća i optimistična odluka jer budi nadu i prkosi globalnoj pandemiji koja nas je snašla.

- Mi ne treniramo već dva tjedna, od Trogira i Kupa Hrvatske, a nema trenutno nikakvih naznaka kada bi sve moglo biti ponovno u normali, bez obzira na odluku. Moje je mišljenje da je takva odluka samo prolongiranje neizbježnog, a to je da će se u nekom trenutku morati donijeti odluka o kraju sezone, rekao je Matija Rađaković.

Kapetan premijerligaša iz Poreča takvo mišljenje zasniva na odlukama rukometnih saveza drugih država, poput onog švicarskog koji je poništio prvenstva, a i nekih saveza drugih loptačkih sportova u nas.

- Trenutno postoji zabrana okupljanja, time ulaska u dvorane i treniranja. Kad bi se i smirila situacija te mi ušli u dvorane, treba nam minimalno dva tjedna za dostizanje ritma i odigravanje utakmice na nivou kakav bi trebao biti. Iskreno, ne očekujemo više da je to moguće da se dogodi ove rukometne sezone, ističe Rađaković.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum