RUKOMET

Novigrad kompletirao selekcije i vratio ugled kluba: Uz uspjehe dječaka raduje povratak seniora

Lani su se seniori ponovo aktivirali, teret su na sebe preuzeli iskusni igrači iz Novigrada i okolice, a seniorima su se priključili i uspješni igrači iz nekadašnjih mlađih selekcija. Krenulo se, volje ima sve više, seniorima se priključuju novi, mladi igrači, a vođenja momčadi koja nastupa u Trećoj HRL zapad prihvatio se Ivan Udovičić

| Autor: Luka JELAVIĆ
Seniori Novigrada ponovo u ligaškom natjecanju

Seniori Novigrada ponovo u ligaškom natjecanju


Prije nekoliko sezona osjetili su se problemi u seniorskoj momčadi Rukometnog kluba Novigrad, ponajviše vezani uz epidemiju i njene posljedice, a u takvim okolnostima klub su napuštali igrači iz drugih sredina, došlo je do onoga što se u sportu najmanje priželjkuje – prestanka natjecanja u seniorskoj konkurenciji. Ipak, lani su se seniori ponovo aktivirali, teret su na sebe preuzeli iskusni igrači iz Novigrada i okolice, pozive su mnogi rado prihvatili, a seniorima su se priključili i uspješni igrači iz nekadašnjih mlađih selekcija. Krenulo se, volje ima sve više, seniorima se priključuju novi, mladi igrači, a vođenja seniorske selekcije koja nastupa u Trećoj HRL zapad prihvatio se Ivan Udovičić. U svakom slučaju, povratak seniorske selekcije na natjecateljske staze zdušno je prihvaćeno u Novigradu među svim ljubiteljima sporta, naročito što okosnicu tima sada čine dojučerašnji novigradski dječaci pred kojima je puno obaveza i odgovornosti, ali su se već pri povratku na parkete svi opredijelili za zajedničko nastojanje na vraćanju ugleda kluba, bez pretjeranih i nerealnih ambicija.

U vrijeme dok nije djelovala seniorska selekcija, ugled novigradskog kluba uspješno su čuvali najmlađi, članovi mladih selekcija koji su se natjecali u svojim kategorijama. U redove najmlađih dolaze "neki novi klinci" koji od vrijednih i licenciranih trenera uče prve rukometne korake i privikavaju se na natjecateljske izazove nastupom u županijskoj ligi u mini rukometu, te na mnogim turnirima.

Budućnost novigradskog rukometaBudućnost novigradskog rukometa

Posebno su u tom razdoblju bili zapaženi rezultati U-13 selekcije, poznatih i među navijačima popularnih Miniona koji se natječu u prvom državnom rangu natjecanja i još su u gornjem dijelu ljestvice. Kvalitetan rad trenera i dobra igra doveli su do toga da su dva mlada igrača RK Novigrad pozvana u reprezentaciju Hrvatske za Regiju zapad. U istoj kategoriji (U-13), Minioni se natječu i u županijskoj ligi. Velik broj navijača prati mlade rukometaše koji su stalni sudionici turnira u Novigradu i drugim gradovima.

Dobri rezultati svakako su odraz dobrog rada u Školi rukometa koja je stalno otvorena za najmlađe. Svi koji bi se htjeli baviti rukometom, a rođeni su između 2008. i 2015. godine mogu doći utorkom u sportsku dvoranu i priključiti se treninzima, uvijek u dobrom društvu, uz sve ljepote i koristi koje sport donosi mladima. Uvjete za rad imaju svi, potporu također, a mladi su temelji budućih rukometnih dana i uspjeha. Na tim je temeljima postavljena i seniorska momčad čiji su igrači prošli mlađe selekcije, u svom su gradu naučili prve korake pa su s velikim htijenjem i željom krenuli i u novu seniorsku sezonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter