TRIATLON

Plivanje, bicikliranje i trčanje porečkom okolicom


U nedjelju će se održati šesto izdanje utrke "Poreč Triatlon powered by Plava Laguna", jedne od najposjećenijih utrka u regiji. Utrka, koja počinje u 8 sati, obuhvaća plivanje 1.900 metara, vožnju biciklom dva kruga (83 kilometara ukupno) te trčanje na razdaljini od 21 kilometar (četiri kruga).

Nezaboravan doživljaj

- Poreč Triatlon smjestio se u glavnom gradu hrvatskog turizma, koji ne živi samo od sunca, mora i besprijekornog turističkog imidža, nego i otkriva svoje sportsko srce. Dugo toplo ljeto omogućuje plivanje sve do listopada. Plivanje u jednoj od najljepših uvala, vožnja biciklom kroz istarske vinograde na biciklistički nezahtjevnoj tehničkoj stazi, trčanje po lungomaru osiguravaju nezaboravan doživljaj za svakog natjecatelja, ističe direktor utrke Goran Vrus.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić ističe da nije čudo što se Poreč naziva gradom sporta s obzirom da ima šest javnih sportskih dvorana i odlične uvjete za bavljenje sportom.

- Ali, manifestacije poput Poreč Triatlona dokazuju da veliki trud i zalaganje pojedinaca čine pravu priču. Veselimo se još jednom izdanju ovog vrhunskog sportskog događaja, kaže Peršurić.

Direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik istaknuo je, pak, da žele postati baza za zimske pripreme različitih sportskih grupa i profila sportaša – biciklista, rukometaša ili nogometaša jer za to imaju odličnu sportsku infrastrukturu koja, zajedno s blizinom hotela, čini jedinstvenu ponudu i razliku spram sličnih destinacija u okruženju.

Regulacija prometa

Za potrebe organiziranja Poreč triatlona, s jednim ciljem, a to je sigurnost natjecatelja, tijekom natjecanja će na snazi biti posebna regulacija prometa i to u razdoblju od 8 do 16 sati na području Zelene lagune te mjestima Starići, Dračevac, Montižana, Delići, Bralići, Marasi, Stranići kod Lovreča, Sveti Lovreč, Selina, Červari, Mrgani, Korenići i Barat. Lokalne ceste bit će zatvorene za promet od 8.30 do 13.30 te se građani mole da koriste alternativne puteve na dan utrke. Sva tri segmenta utrke osigurat će MUP i službeni zaštitari.

Dodatne informacija o utrci, kategorijama i detaljima mogu se pronaći na porectriatlon.com/hr/o-utrci. Prijave više nisu moguće. Organizatori utrke su Triatlon klub Swibir iz Zagreba, Turistička zajednica Grada Poreča i tvrtka Happy Time iz Poreča.(A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater