Sedmo izdanje manifestacije powered by Plava Laguna

REKORDAN BROJ SUDIONIKA NA POREČKOM TRIATLONU Slovenske pobjede Matije Medena i Simone Dolinar Majdič

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Poreč Triatlon powered by Plava Laguna fantastična je sportska manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu, a Zelena Resort i Poreč ponovo su potvrdili da nude sjajne uvjete za sportaše koji se natječu, istaknuo je Goran Vrus, voditelj Sektora za operacije Plave Lagune

 

Sedmo izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održano je jutros u sjajnim vremenskim uvjetima. Čak 295 natjecatelja te 45 natjecateljica, uz članove 61 štafete iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske, sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji. Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu, a sadrži 1.9 km plivanja, 87 km bicikliranja, te 21 km trčanja. 

Štafete Talijanima

Pobjednička titula otišla je u ženskoj kategoriji Simoni Dolinar Majdič iz kluba TK Inles Riko Ribnica, koja je u 4 sata, 34 minute i 42 sekunde završila utrku. Na drugo mjesto plasirala se Barbara Gerngros iz Austrije sa zaostatkom od 21, 21 minuta, treće mjesto pripalo je Nataši Nakrst iz Slovenije. U muškoj kategoriji Matija Meden iz kluba 3KM Maribor završio je utrku s vremenom 4 sata i 40 sekundi. Na drugo mjesto, s zaostatkom 2 minute i 52 sekunde, stigao je Jure Majdič iz TK Inles Riko Ribnica, a na treće Christian Haas iz Italije.

Sudionici 7. Poreč Triatlona natjecali su se i u "štafetama" u ženskoj, muškoj i mješovitoj konkurenciji. U ženskoj štafeti pobijedila je ekipa iz Italije Fast And Furious Women Team By Spuri Sc, u muškoj Team Coach također iz Italije, a u mješovitoj Tuttobici-Bottecchia No3 iz Italije. 

Prekrasan dan

Ovogodišnje izdanje imalo je i jednog sudionika paratriatlonca iz Češke, Jan Tomanek je u cilj stigao s rezultatom 4:43:15.

- Poreč Triatlon powered by Plava Laguna fantastična je sportska manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu, a Zelena Resort i Poreč ponovo su potvrdili da nude sjajne uvjete za sportaše koji se natječu, istaknuo je Goran Vrus, voditelj Sektora za operacije Plave Lagune.

Marko Miličić, direktor utrke, dijeli oduševljenje ovogodišnjim izdanjem koje je posjetilo više od tisuću gledatelja.

- Poslužilo nas je vrijeme, od jutra do kraja utrke pratio nas je prekrasan dan, svi sudionici su zadovoljni novom stazom i utrkom, kratko je zaključio ovogodišnje izdanje Miličić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater