NAJNOVIJE


neki zadovoljni neki nisu

FIFA proširila klupsko SP sa 24 kluba za 2021., ECA najavila bojkot

| Autor: Hina

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje.

"Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni", rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a.

"Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija no na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju", dodao je prvi čovjek FIFA-e.

Dosada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.

Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

"Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično", komentirao je Infantino tu temu.

Vijeće FIFA-e u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam