pozvao građane da se usprotive kriminalu

Bernardić: Hrvatska je u rukama mafije


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je u Saboru u izjavi novinarima ustvrdio da je „Hrvatska u rukama mafije“.

„Nakon tajanstvenog nestanka papira iz DORH-a mislim da je svima jasno da je Hrvatska u rukama mafije koja svjesno prikriva papire. Sasvim je jasno da pipci te hobotnice idu do vrha HDZ-a“, kazao je Bernardić.

Postavio je pitanje je li „naš narod i naša zemlja spremna obračunati se s kriminalom i korupcijom“.

„Pozivam građane da se usprotive kriminalu i korupciju koji izjedaju naše društvo. Dok se mali obrtnici kažnjavaju za najsitniji prekršaj i plaćaju velike kazne, naše krupne ribe u Hrvatskoj su na slobodi, a iz DORH-a nestaju papiri“, istaknuo je.

„Danas je potpuno jasno zašto je Plenković uklonio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji i danas, kao i njegova obitelj, hodaju s tri tjelohranitelja“, ocijenio je, dodavši da im Plenković nije dao nijedan razlog zašto se "mora ukloniti Cvitan koji je započeo brojne istrage i bio stalno pod prijetnjama".

„S druge strane, Hrvatska je sada, na žalost, talac jedne mafije čiji pipci organiziranog kriminala idu do samih vrhova ove vlasti, odnosno, HDZ-a. To je stanje nedopustivo i neizdrživo“, poručio je čelnik SDP-a.

Bernardić je kazao da se postavlja pitanje „mogu li policija i DORH, ovakvi kakvi jesu, sustav koji je razbijen, građane efikasno štititi od kriminala i korupcije, što je glavni problem“.

Na pitanje bi li glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trebao podnijeti ostavku zbog skandala, Bernardić je rekao da je na njemu ta odgovornost.

„No, ono što očekujemo je izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru. Nemoguće je da u 'aferi Borg' nisu ispitani ključni sudionici tajnih sastanaka u Vladi oko procesa u Agrokoru, pa i ministra Zdravka Marića za kojega je objavljeno da je sudjelovao na tajnim sastancima. Nemoguće je da se pokušava zataškati afera. Gdje je DORH, gdje je Jelenić i zašto institucije ne funkcioniraju?“, zapitao je Bernardić koji nije htio detaljnije odgovarati na novinarska pitanja.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of