NAJNOVIJEIMAJU 2,47 posto dionica

Adris usredočen na postojeće poslove; nada se rješenju za održivost Uljanika


Adris grupa je usredotočena na postojeće poslove u kojima ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, a nada se da će Uprava Uljanika i strateški partner, uz pomoć nadležnih ministarstava, naći rješenje za održivost hrvatske brodogradnje i Uljanika, istaknuli su u srijedu iz rovinjske grupe.

"Adris je krajnje usredotočen na postojeće poslove u kojima kontinuirano ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. Kao izraz svoje socijalne odgovornosti i razumijevanja važnosti Uljanika za istarsko i hrvatsko gospodarstvo, pa i tradicije, svojedobno smo, s početkom krize u Uljaniku, pomogli ovu tvrtku, očekujući da će pronaći dugoročno održivo rješenje. Budući da Uljanik u tome nije uspio i da se kriza nastavila, nadamo se, kao i cijela hrvatska javnost, da će uprava i strateški partner uz pomoć mjerodavnih ministarstava naći rješenje za održivost hrvatske brodogradnje i Uljanika", odgovorili su iz Adrisa na upit o današnjoj izjavi ministra gospodarstva da bi se aktivnije u proces trebala uključiti i Adris grupa s obzirom da ima dionice Uljanika. 

Po podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), Adris grupa u Uljaniku ima oko 12,4 posto dionica (Croatia osiguranje 9,93 posto i Adris 2,47 posto). 

Naime, Adris je 2012. godine sudjelovao u dokapitalizaciji Uljanika s kunskom protuvrijednosti od milijun eura, a kupnjom Croatia osiguranja 2014. godine stekao je i 9,93 posto dionica Uljanika koje drži najveći hrvatski osiguravatelj.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je danas kako će konačno rješenje za Uljanik premijer Andrej Plenković predstaviti vrlo skoro, a smatra da bi se aktivnije u proces trebala uključiti i Adris grupa s obzirom da ima dionice Uljanika.

"Što u ovom trenutku žele i planiraju radnici i Adris i svi oni koji su dionici ovog procesa, to ćemo morati na jednom zajedničkom sastanku raspraviti s njima", kazao je Horvat odgovarajući na novinarske upite pred današnju sjednicu užeg kabineta Vlade, a pred sutrašnju sjednicu Vlade u Puli na kojoj će jedna od tema biti i hrvatska brodogradnja te situacija u pulskom Uljaniku i riječkom 3. maju. 

Horvat je rekao kako od Adrisa, s obzirom da participira u vlasništvu Uljanika, očekuje da se aktivno uključi u proceduru i odabira strateškog partnera i donošenja plana restrukturiranja.

Ministar Horvat danas se sastao i s norveškim naručiteljima, napominjući kako i s tim i naručiteljima iz Kanade treba najprije vidjeti kakav je u ovom trenutku njihov stav i što planiraju s brodovima koje su naručili u Uljaniku i 3. maju. 

Sastanak s norveškim naručiteljima je, kako se doznaje, još u tijeku, a nakon sastanka nisu predviđene izjave za novinare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam