NAJNOVIJEISTRA 1961

Tomislav Čuljak, bek "zeleno-žutih" svojim će iskustvom pomagati mlađim suigračima protiv Hajduka OTHRVATI SE POČETNOM PRITISKU SPLIĆANA


Ukoliko nastupim, sigurno je da će dvojici stopera, Onetu i Rufatiju koji imaju po 20 godina, puno značiti da je neko iskusniji uz njih. Dobro je za njih da igraju i stječu iskustvo, a kud će veći motiv od Poljuda. Bez obzira što će biti prazan. Dodatni motiv je i Hajduk, uz Dinamo naš najveći klub. Dakle, prilika je tu, neka se pokažu, rekao je Čuljak

 

 U teškim situacijama za klub, uvijek je dobro okrenuti se najiskusnijima. Onima koji su slične situacije već prošli, koji znaju kako reagirati. Nogometaši Istre 1961 su si domaćim porazom od Intera zakomplicirali situaciju na ljestvici, nisu se uspjeli "ugurati" među klubove "zlatne sredine" i sad treba reagirati. Treba naći izlaz iz te situacije kako bi se na polusezonu, ipak, otišlo bez zaostatka za klubovima koji im prethode. A u potrazi za iskustvom među "zeleno-žutima" baš i nema velikog izbora, tu je samo Tomislav Čuljak. Nakon što je Goran Roce zaključio karijeru, ostao je najstariji i najiskusniji igrač pulskog kluba, ujedno i jedini koji je i prošle sezone branio njegove boje.

 Jako oslabljeni

- Sigurno da je poraz od Intera utjecao na situaciju u klubu. Peče, jer je negativan rezultat ostvaren pred našim navijačima, u borbi s izravnim konkurentom za plasman od 6. do 9. mjesta. S tom smo ih pobjedom mogli preskočiti i puno zadovoljniji ući u ova posljednja dva jesenska kola. Dodatno boli jer dugo vremena nismo nikoga dobili na "Drosini" i taj je poraz svakako ostavio traga. I rezultatski i psihološki, ali, kako se kaže, sutra je novi dan. Moramo nastaviti raditi i pokušati vratiti te bodove, rekao je Tomislav Čuljak, lijevi bek Istre 1961 koji je bio izvan vidika trenerima u prvih 13 kola, da bi sad bio standardan u zadnja tri.

U subotu "zeleno-žutima" slijedi posljednje ovogodišnje gostovanje, ono kod Hajduka na Poljudu. A trener Rendulić neće moći računati na čak petoricu igrača, četvoricu zbog kartona i ozljeđenog Miereza.

- Mierez još nije trenirao nakon Intera i vjerojatno neće moći igrati u Splitu. Nama je svaki igrač bitan, a mi ovdje govorimo o petorici igrača koji su bili u startnih 11, što znači da ćemo u Split ići jako oslabljeni. Posebno će nam nedostajati ova dva stopera, Rodriguez i Bosančić koji su se ustalili i djeluju dosta dobro. No, to je ujedno prilika nekim drugim igračima da se pokažu. Oneto i Rufati sad mogu pokazati da se i na njih treba računati.

Dvojici neiskusnih stopera bit će protiv Hajduka prijeko potrebni savjeti iskusnog Čuljka.

- Ne znam još koga će trener postaviti u prvi sastav, ali tu je i kapetan Grujević koji im može pomoći savjetom. Siguran sam da će i Rubić, ako nastupi, dati sve od sebe. Ukoliko pak nastupim ja, sigurno je da će dvojici stopera koji imaju po 20 godina puno značiti da je neko iskusniji uz njih. Mladi su i neiskusni, ali imao ti 20 ili 25 godina, nekad moraš početi igrati. Dobro je za njih da igraju i stječu iskustvo, a kud će veći motiv od Poljuda, bez obzira što će biti prazan. Dodatni motiv je i Hajduk, veliki klub, uz Dinamo najveći naš klub, a to mi kaže moje 11-godišnje HNL iskustvo. Dakle, prilika je tu, neka se pokažu, smireno je rekao Čuljak.

A, upravo je ta smirenost ono što on sjajno prenosi mlađim suigračima, kako na treninzima i u svlačionici, tako i tijekom utakmice. Djeluje poput kakvog profesora okruženog učenicima.

Budući da je Hajduk jučer igrao s Osijekom u Kupu, to znači da će u subotu trener Oreščanin ili mijenjati postavu ili da će "bili" biti puno umorniji od Puljana koji će se, najvjerojatnije, odlučiti za defanzivnu igru.

-Vjerujem da ćemo na Poljudu stati čvrsto u bloku i čekati priliku iz kontre, slično kao što smo igrali u Velikoj Gorici. Hajduk i inače kod kuće igra nogomet na "ho-ruk", napadne od starta i ako se othrvaš tom početnom presingu u prvih 15-20 minuta, možeš se nečemu nadati. Oni će sigurno biti umorniji, imat će dalek put do Osijeka u nogama, dok ćemo mi putovati dan ranije i sigurno svježiji ući u susret. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam